Betakaroten - Bli brun uten solstråler 2023

Vil du få en brunfarge lettere eller er det en ekstra tilførsel av antioksidanter du leter etter? Da kan du lese videre her. Betakaroten er en karotenføring som har ansvar for å gi frukt og grønnsaker deres oransje pigmentering. Det er også en kraftig antioksidant som har vist seg å beskytte mot kreft og aldring. Fordi det er et fettløselig vitamin, bør du spise noe supplement eller mat med betakaroten sammen med fett, som olivenolje eller nøtter, det hjelper absorpsjonen av stoffet. Men du kan ta for mye betakaroten tilskudd og hvilke tabletter bør du kjøpe? Les videre for bedre forståelse av beta-karoten.

Testvinnare - Bästa Betakaroten 2023

Här är en överblick över årets bästa Betakaroten.

  1. Solaray Betakaroten
  2. Vita-Tan, 60 caps
  3. Maxosol, 60 kapsler
  4. BETA-SOLAR Betakaroten

 Vil du også bli brun enklere eller er det et ekstra tillegg av antioksidanter du leter etter? Da gjør du rett i å lese videre her. Betakaroten er en karotenoidforbindelse som er ansvarlig for å gi frukt og grønnsaker sitt oransje pigment. Det er også en kraftig antioksidant som har vist seg å beskytte mot kreft og aldring. Fordi det er et fettløselig vitamin burde man spise kosttilskudd eller mat med beta-karoten sammen med sunt fett, som for eksempel olivenolje eller nøtter, da det kan hjelpe absorpsjon av stoffet. Men kan man ta for mye betakarotentilskudd, og hvilke tabletter burde man kjøpe? Les videre for en økt forståelse om beta-karoten.

Kosttilskudd som hjelper med brunfargen

Kosttilskudd betakaroten har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Det brukes blant annet til å forbedre brunfargen, gi huden ekstra glans og lindre soleksem. Betakaroten erstatter ikke noe fra ditt eksisterende kosthold, men er et supplement som bør tas daglig, helst hele året. Det gir mest effekt om våren og sommeren når solen er sterkest. Mange mennesker går til internett for å finne betakaroten til en lav pris, men det er også mulig å kjøpe helsekostbutikker og andre butikker hvor du kan kjøpe kosttilskudd.

En forløper til vitamin A

Betakaroten er et pigment og en forløper til vitamin A. det betyr det i utgangspunktet ikke inneholder vitamin A, men kan bli omdannet til det i kroppen om nødvendig. Når kroppen ikke har noe behov for Vitamin A blir betakaroten laget i fettvevet i stedet. Betakaroten er derfor ikke farlig på noen måte, og det er ikke mulig å ta overdose. Å ta betakaroten er en sikker måte å få vitamin A uten risiko for overdosering. Den positive effekten av beta karoten har vært kjent lenge, men det er bare det siste tiåret det har vært vanlig å bruke det som et kosttilskudd.

Vitamin A er en av de viktigste vitaminene som finnes i kroppen. Det er nødvendig for å opprettholde en sunn hud og slimhinner, og spiller en viktig rolle for immunforsvaret. Vitaminet finnes naturlig i mange matvarer som spinat, egg, gulrøtter, melk og brokkoli. Men for å få nok er det lurt å spise ekstra kosttilskudd, for eksempel Betakarotentabletter. Fordi vitamin A er viktig for huden fører tilskudd til at man får friskere hud og reduserer risikoen for tidlige tegn på aldring. Det er også bra for å motvirke akne, psoriasis og andre skader på huden.

Fordeler med betakaroten

Det er mange fordeler med å spise beta-karoten, både for kroppens innside og utside. Her er noen av de vanligste årsakene til at folk spiser betakarotenkapsler og tabletter.

  • Bedre hud. Betakaroten og vitamin A er veldig bra for huden, og mange bruker betakaroten som kosttilskudd for å få en smidig og ungdommelig hud. Betakaroten hjelper med å fjerne soleksem, kviser, brannskader og andre hudproblemer. I tillegg har kombinasjonen av betakaroten og en god fuktighetskrem vist seg å være mye bedre enn dyre anti-rynkekremer som er ute på markedet i dag.
  • Styrker immunresponsen. Ifølge flere uavhengige studier har det vist seg at betakaroten styrker immunforsvaret og forebygger infeksjoner i kroppen. Betakaroten har også antioksiderende egenskaper som reduserer risikoen for mange alvorlige sykdommer, inkludert kreft og hjerteproblemer. De antioksiderende egenskapene hjelper også huden med å bli mer motstandsdyktig mot UV-stråler, og fungerer som en slags solkrem fra innsiden av kroppen.
  • Lindrer pustevansker. Barn og voksne med vedvarende pustebesvær, slik som astma, kan bli hjulpet av beta-karoten. IT fremmer slimhinner og er også bra for både bein og tenner.
  • Bra for synet. Mange har sikkert hørt om det faktum at gulrøtter er bra for synet, og det er faktisk mye sannhet i det. Gulrøtter inneholder betakaroten som er bra for øynene. Det kan hindre utviklingen av alder-relaterte sykdommer som grå stær og forverring av makula (aldersrelatert makuladegenerasjon).

Bli brun med Maxosol

Betakarotenpigmentet er det som gir farge til oransje og gule frukter og grønnsaker, for eksempel gulrøtter. Selv mennesker kan ha nytte av egenskapene, og betakaroten har derfor blitt et vanlig "soltilskudd". Når det er skrevet og snakket om å bli brun uten sol-tabletter eller solbrun-tabletter, er det derfor betakaroten som det vanligvis handler om. Betakaroten gir huden en varm solbrun nyanse på en helt naturlig måte. I stedet for å utsette huden for farlig stråling i et solarium eller smøre brunkrem uten sol, som likevel aldri blir jevnt, er det mulig å ta et kosttilskudd hver dag for å få en nydelig brun nyanse. Dette er revolusjonerende for mange, særlig ettersom risikoen forbundet med solariumet blir stadig mer kjent. Betakaroten forhindrer heller kreft enn å indusere det, i motsetning til solarium som mange kaller "en trygg vei til hudkreft".

Det beste kosttilskuddet for en solskinnet hud er Maxosol, som inneholder høye nivåer av betakaroten. Den inneholder også mange andre fordelaktige vitaminer og mineraler. Blant annet er vitamin C, sink og selen, som alle er nyttige stoffer som kroppen trenger. Maxosol kan brukes hele året. En tablett om dagen er anbefalt dose og er hovedsakelig bra hvis du holder deg mye i solen.

I tillegg til å gi brunfargen et løft, virker Maxosol også som en solbeskyttelse fra innsiden. Tilskuddet er rikt på antioksidanter, som kreves når huden blir utsatt for mye UV-stråling. UV-strålene drenerer kroppens forekomster av antioksidanter. Med et supplement blir de stadig fylt og vil tillate huden å beskytte seg mot UV-strålene lengre. Det gir en jevnere og sterkere brunfarge. Husk at hvis du skal være i sterk sol lenge, bør du alltid supplere med vanlig solkrem. Selv om Maxosol gir huden økt beskyttelse, er det alltid lett å bli solbrent når solen er på sitt sterkeste i lang tid, og den kan bare solkrem beskytte deg for. Smør deg selv ofte og med solkrem som har en høy solfaktor.

Tilgjengelig i flere forskjellige former

Betakaroten finnes i tillegg til matvarer samt kosttilskudd i både kapsler og tabletter. Det er vanskelig, om ikke umulig å overdose beta-karoten, og derfor kan alle mennesker dra nytte av dette tillegget. Betakaroten som kosttilskudd bør tas daglig for å opprettholde en jevn strøm til kroppen. Tabletter og kapsler er tilgjengelige og inneholder vanligvis 50 mg. Forskning og studier viser at ca. 30-180 mg / dag er et normalt inntak for en voksen. 1-3 tabletter eller kapsler / dag anbefales derfor. Mange velger å spise en høyere dose om sommeren, når kroppen blir utsatt for sterkere sol og flere timer i solen. Betakaroten kan deretter hjelpe huden å beskytte seg mot farlige UV-stråler. Hvis du ikke vil spise rene betakarotentilskudd, kan du i stedet spise chlorella som også inneholder mye av stoffet.

Fordi betakaroten er fettløselig, anbefales det å spise tabletter eller kapsler med mat. Hvis du glemmer eller ikke har tid til et helt måltid, kan det også være lurt å svelge dem med litt olivenolje, nøtter eller annen fet mat. Fettet gjør at betakaroten absorberes av kroppen raskere og gir en bedre effekt.

Beta-karoten dosering - Hvor mye beta karoten trenger du?

hud helseSelv om det for tiden er en bestemt RDI-verdi for vitamin A, har det ennå ikke vært noen direkte retningslinjer angående RDI for beta-karoten. Studier gjort har nådd doser varierende fra 15 til 180 milligram per dag. Det er ingen øvre grense for inntak av betakaroten. Imidlertid kan høye doser eller langvarig behandling være farlig. Dette er fordi overforbruk av vitamin A er farlig. Mange eksperter anbefaler en kombinasjon av supplerende karotenoider (lutein, karoten, zeaxantin, lycopen, etc.), i stedet for bare beta-karoten. Den riktige dosen for blandede karotenoider ved midlertidig eller langvarig bruk er ukjent. Når det gjelder beta- karoten-tabletter, ser det ut til at 50 mg tabletter fungerer godt.

Få kjente bivirkninger

Det er få kjente bivirkninger fra betakaroten, men selvfølgelig bør ingenting bli misbrukt eller overdosert. Mange spiser betakaroten eller Maxosol for å bli brun og få en jevnere brunfarge. Da kan det være bra å være klar over at en høyere dose ikke automatisk gir en bedre brunfarge. Les pakningsvedlegget for anbefalt daglig inntak og følg det. Selv om det ikke er direkte farlig med for stor dose, er det på samme tid helt unødvendig å spise for mange tabletter unødvendig.

En kjent bivirkning fra betakaroten er at man kan få en gul eller oransje nyanse i huden. Men for de som bruker betakaroten i form av Maxosol og ønsker en bedre brunfarge, er dette snarere en fordel enn en ulempe. Men for mennesker som er veldig lys i huden og spiser mye betakarotentilskudd eller får det på en annen måte, for eksempel gjennom gulrotjuice, kan huden få litt mer unaturlig nyanse. Uansett er dette helt ufarlig. Det skal høye doser til for å i det hele tatt legge merke til det, og det forsvinner deretter raskt når du reduserer inntaket.

Betakaroten blir omdannet til vitamin A i kroppen etter behov. Når alle depotene i kroppen er fylt opp og det er et overskudd av betakaroten, lagres dette i lever og fettvev. En ekstremt stor dose av vitamin A eller betakaroten er nødvendig for at det skal være farlig for kroppen. Ved et meget overdrevent inntak kan leveren bli skadet, fordi den ikke er i stand til å lagre så store mengder av vitamin A over tid.

Når kan jeg spise betakaroten?

Mange lurer på om de kan spise betakaroten som gravid eller når de tar andre legemidler. Det er ingen enkle svar på det spørsmålet, men det beste er å konsultere en lege. Både gravide og alvorlig syke pasienter anbefales å konsultere en lege før de tar betakaroten, akkurat som med andre kosttilskudd. I enkelte case-studier har det blitt vist at skader på fosteret har oppstått i forbindelse med et svært høyt inntak av vitamin A. Det er imidlertid ingen studier på betakaroten, og de kan derfor ikke bruke disse studiene direkte for tilskuddene. Det er viktig for gravide kvinner å ikke overdose noe kosttilskudd og følge legens anbefalinger.

Det samme gjelder de som regelmessig bruker andre medisiner eller lider av kroniske sykdommer. Fordi betakaroten er lagret i fettvev og leveren, er det viktig at det ikke eliminerer funksjonen til andre medisiner. For tiden er det ingen bevis for at vitamin A kan være skadelig i en rimelig stor dose, men en lege kan vurdere hvert enkelt tilfelle. Personer utsatt for høye nivåer av asbest bør ikke ta betakaroten eller noe annet vitamin A-supplement, da dette kan være farlig for leveren.

To andre sårbare grupper er de som røyker og de som drikker mye alkohol. Forskning har vist at disse to gruppene har høyere risiko for å bli utsatt for kreft og hjerte- og lungesykdommer hvis de regelmessig spiser betakaroten. Dette gjelder bare de som røyker og drikker mye og på en måte som ellers kan være skadelig for helsen. Alle som bare av og til drikker eller røyker en enkelt sigarett, kan dermed spise betakaroten og Maxosol uten fare for bivirkninger.

Merk at det aldri anbefales å spise kosttilskudd hvis du røyker veldig mye eller har alkoholproblemer, i det minste ikke uten å ha fått det skrevet ut av en lege. Giftene som kommer inn i kroppen under røyking eller overdrevent alkoholinntak kan være ødeleggende hvis de blandes med kosttilskudd. Hvis du tenker på å starte med Maxosol eller betakarotentilskudd, men fortsatt røyker eller drikker mye alkohol, er det god hjelp å få. På helsesenteret kan du få hjelp til å ødelegge dårlige vaner og bli kvitt nikotin eller alkoholavhengighet. Betakaroten blir direkte ufarlig igjen når du slutter å bruke sigaretter eller alkohol, og så fort du har sluttet kan du begynne å ta det med den anbefalte dosen.

Kjøpe betakaroten og Maxosol i Norge

Betakaroten og Maxosol er tilgjengelig i de fleste helsekostbutikker, samt i enkelte apotek og dagligvarebutikker. De er i samme hylle som andre kosttilskudd. Maxosol selges ofte på apoteket om våren og sommeren, da det gir god beskyttelse mot sola og gir også en ekstra fin brunfarge. Betakaroten finnes i både tabletter og kapsler og inneholder vanligvis ca. 50 mg. Vanligvis selges de i pakninger på 30, 60 og 90, som er nok i 1-3 måneder. Maxosol selges i pakninger med 60 tabletter. Disse tabletter inneholder i tillegg til betakaroten også sink, selen og vitamin C. En pakke varer i 1-2 måneder og koster litt over hundre kroner i de fleste butikker.

For å gi huden så god beskyttelse som mulig, mens du får en jevn og fin brunfarge, bør Maxosol og betakaroten tas regelmessig. Det er mulig å spise det kun om våren og sommeren når solen er sterkest, eller året rundt. Betakaroten i stor pakning selges vanligvis til den beste prisen på nettet i apotekene og helsekostbutikkene som er tilgjengelig på nettet.

Tancare

Det finnes flere preparater som inneholder stoffet betakaroten, og ett av dem er Tancare. Dette kosttilskuddet har en kombinasjon av ingredienser som bidrar til å bygge opp en brun hudfarge. Fargen blir deretter beholdt mens preparatet blir spist. Enten du velger å sole deg aktivt eller ikke, kan Tancare få huden din til å stråle. Preparatet gir et varig resultat, som i motsetning til forskjellige kremer og mer inneholder flere viktige næringsstoffer. Det er nok å ta en kapsel om dagen for å få alt som trengs for at kroppen skal bygge en brun hudtone.
Kapslene har bare naturlig innhold som ikke er farlig for kroppen. Som en sunn ikke-røyker kan du bruke produktet i lang tid uten å risikere noen alvorlige bivirkninger. Hvis du røyker, er anbefalingen generelt at du er forsiktig eller unngå å ta betakaroten.

En kapsel Tancare om dagen

En brun hudfarge kan oppnås ved å bruke spray og lignende, men man kan aldri ignorere det faktum at en solbrun hud med skikkelig glans begynner inne i kroppen. Med de rette næringsstoffene, vitaminer og betakaroten, kan kroppen få en god farge, noe som også kan være gunstig for de som raskt blir røde og solbrente. Naturlig betakaroten har også dokumentert effekt av å kunne gjøre hunden brunere samtidig som den motvirker sykdommer som kreft. For eksempel unngår man kreftdannende stråler som et solarium bruker, og i tillegg trenger man ikke å bekymre seg over at huden smøres med giftige eller farlige stoffer.

Å ta en kapsel om dagen for å få en fin og brun hudfarge sparer deg også for mye tid. Du trenger ikke å bruke flere timer til å smøre kroppen din for å oppnå et jevnt resultat, og du trenger heller ikke å tenke på peeling, dusjing, venting og deretter dusjing igjen. Det vil heller ikke være flekker på sengetøy eller håndklær, og du trenger ikke å bekymre deg for at fargen skal begynner å gå bort. Med Tancare kommer fargen fra innsiden og går ut i huden. Det kan ikke regne bort og for videre effekt kan det kombineres med sollys. 

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
17 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.1 / 5