Chlorella tabletter & pulver: Info & liste 2023

Chlorella er en kilde til klorofyll, protein, jern, magnesium og aminosyrer, men det er først og fremst kjent som et detox-supplement. Den minimale størrelsen og dens unike egenskaper gjør det mulig å binde seg til tungmetaller og uønskede kjemikalier i kroppen. Les mer og sjekk ut de beste Chlorella tablettene.

Testvinnare - Bästa Chlorella 2023

Här är en överblick över årets bästa Chlorella.

 1. Bio Chlorella Algae Kapsler
 2. Super Chlorella pulver
 3. Organic Chlorella, 250 tabs
 4. Chlorella, 250 tabletter
 5. Chlorella Powder, 200 gram
 6. Colormaris Chlorella, 1400 tabletter
 7. Lifestream Chlorella

Hva er Chlorella?

Chlorella er en av de mest næringsrike plantene som finnes på jorden, og er derfor et av de beste tingene vi kan spise. Chlorella er en, eller snarere en slekt, av encella grønne alger. Det meste av verdens produksjon foregår i Japan hvor Chlorella vokser i store ferskvannsbassenger. Algene er svært små, det blir bare 2-10 mikromillimeter store. Den har et veldig sterkt skall, og man kan ikke absorbere sitt nyttige innhold uten at det blir behandlet. Chlorella selges i en kapsel, tablett, pulver eller ekstrakt.

Chlorella er en god kilde til protein, nyttige fettstoffer, karbohydrater, fibre, klorofyll, vitaminer og mineraler, samt phytonutrienter, inkludert aminosyrer, betakaroten, kalium, fosfor, biotin, magnesiumet B-komplekse vitaminer. Chlorella er også solgt under navnene Algue Verte d'Eau Douce, Bulgaria Chlorella, bulgarsk grønne alger, kinesisk chlorella, Chlorellaalger, chlorella pyrenoidosa, Chlorella vulgaris, Klorell, Clorela, ferskvann grønne alger, Fresh Tang, grønne alger, japansk chlorella, tang, Yaeyama Chlorella. Du må være oppmerksom når du kjøper Chlorella når innholdet av nyttige stoffer kan variere sterkt mellom de ulike merkene som finnes. Dette er fordi det er over 30 forskjellige arter av Chlorella, men to typer, Chlorella vulgaris og Chlorella pyrenoidosa - de er vanligvis referert til i forskningen.

Hvordan brukes Chlorella?

Chlorella sees delvis på som et medikament for å forebygge kreft, reduserer bivirkninger til stråling av cancerbehandlinger for å stimulere immunsystemet, forbedrer responsen av influensavaksine, øke antall hvite blodceller (særlig hos personer med HIV-infeksjon og / eller kreft), forebygge forkjølelse, beskytte kroppen mot giftige tungmetaller som bly og kvikksølv og senke aldringsprosessen.

Chlorella brukes også til å øke antall "gode" bakterier i tarmene og for å forbedre fordøyelsen. og for å behandle magesår, kolitt (kronisk inflammatorisk tarmsykdom), Crohns sykdom (betennelse i hele mave-tarmkanalen) og tykktarmsbetennelse («lommer", vanligvis i kolon).

Noen bruker Chlorella for å forebygge stressrelaterte sår. Som behandling for forstoppelse, mot dårlig ånde og høyt blodtrykk og som en antioksidant for å redusere blodkolesterolnivået. Det brukes også til å øke energi så vel som å av-gifte kroppen og som en kilde til magnesium. Chlorella brukes også til å fremme mental helse, lindre premenstruelt syndrom (PMS) og fibromyalgi, samt å redusere astmaanfall.

Chlorella kan også påføres huden for å behandle hudsår og utslett forårsaket av strålebehandling og behandling av en seksuelt overførbar sykdom kalt trichomoniasis. Trichomoniasis er en infeksjon. Det gir vanligvis ingen symptomer til mannen, men kan overføres fra kvinne til mann og tilbake til samme eller annen kvinne. Hos kvinner kan trichomoniasis forårsake vaginal betennelse, kløe og rikelig tilbakefall som kan være hvit, gul eller grønn og også stinkende. I vaginale bevegelser kan bobler ofte være synlige. Inflammasjon av livmorhalsen kan også forekomme. Dette forårsaker stikkende blødning.

chlorellatabletterFordeler med Chlorella

 • Protein: Chlorella er 50-60% protein. I tillegg er det en komplett proteinkilde, som betyr at den inneholder alle ni essensielle aminosyrer
 • Vitamin B12: Noen klora pulver kan også inneholde vitamin B12, men det er flere studier på dette området.
 • Jern og vitamin C: Chlorella kan være en god kilde til jern. Avhengig av doseringen kan den gi alt fra 6-40% av det daglige behovet. Det er også en utmerket kilde til vitamin C, som hjelper deg med å absorbere jern.
 • Andre antioksidanter: Disse små grønne cellene gir et bredt spekter av antioksidanter.
 • Andre vitaminer og mineraler: Chlorella produserer små mengder magnesium, sink, kobber, kalium, kalsium, folsyre og andre B-vitaminer.
 • Omega-3: Som andre alger inneholder Chlorella en viss mengde omega-3. 3 gram Chlorella gir 100 mg omega-3.
 • Fiber: I store mengder kan Chlorella være en god fiberkilde. Men de fleste kosttilskudd gir ikke engang 1 gram fiber per dose.
 • I tillegg til innholdet, er det mange konkrete grunner til å spise Chlorella-pulver, blant annet nedenfor viser vi 6 av disse:

 

Les mer: Hvilke fordeler kan magnesiumtilskudd gi

1. Det avgifter tungmetaller

Hvis du har kvikksølv fyllinger i tennene, har blitt vaksinert, spist regelmessig, har vært utsatt for stråling eller konsumerer mat fra Kina, kan du ha tungmetaller som lurer i kroppen. Det er da viktig at din generelle helse og velvære er proaktiv i avgiftning av tungmetaller og toksiner.

En av chlorellas viktige helsemessige fordeler er at den omslutter sta giftstoffer i kroppen vår, som bly, kadmium, kvikksølv og uran, og hindrer dem fra å bli absorbert. Regelmessig forbruk av Chlorella-tabletter kan til og med bidra til å holde tungmetaller fra å samle seg i kroppens myke vev og organer i utgangspunktet.

2. Detoxifierer stråling og kjemoterapi

Strålebehandling og kjemoterapi er de vanligste former for kreftbehandling i dag. Alle som har gått gjennom noen av disse behandlingene, eller vet noen som har, vet hvor mye det tar på kroppen. Chlorellas høye nivåer av klorofyll har vist seg å beskytte kroppen mot ultrafiolett stråling mens du fjerner radioaktive partikler fra kroppen.

Cellulære komponenter og funksjoner i immunsystemet forblir i eller i det minste nær normale nivåer, og er mindre negative når pasienter gjennomgår kjemoterapi og / eller tar immun-suppressive stoffer som steroider.

vekttap

3. Fremmer vekttap

Å miste vekt er vanskelig - spesielt når vi blir eldre. I en studie publisert i Journal of Medicinal Food, sier forskerne til "Chlorella resultert i betydelige reduksjoner i fettprosent, serum total kolesterol og fastende blodsukker nivåer."

Chlorella utnytter deg ved å bidra til å regulere hormoner, hjelpe metabolisme, forbedre sirkulasjonen og fremme høyere nivåer av energi. Det bidrar også til å redusere vekt og kroppsfett, og fjerner lagrede giftstoffer.

Når kroppene våre går ned i vekt, slippes gifter og kan reabsorberes. Det er viktig å skylle disse toksinene ut av systemet så raskt som mulig. Chlorellas evne til å omgi giftstoffer og tungmetaller som finnes i kroppen vår bidrar til å eliminere og forhindre reabsorpsjon.

4. Gjør deg yngre

Forskning fortsetter å avsløre at Chlorella kan også senke aldringen, noe som gjør at du ser yngre ut. En studie publisert i Journal Clinical Laboratory avslørte at Chlorella sterkt reduserer oksidativt stress, som kan være forårsaket av forurensning, stress og dårlig kosthold.

Årsaken Chlorella er så effektiv å gi deg yngre hud er at det naturlig øker nivåene av vitamin A, vitamin C og glutation i kroppen din som eliminerer frie radikaler og beskytter cellene dine. Ved å ta bare 1 teskje eller et par kapsler daglig med et Chlorella-supplement, kan du se resultater i løpet av 2 uker.

5. Bekjempelse av kreft

Det antas at alle menneskelige kropper utvikler kreftceller til en tid. Riktig fungerende immunsystem er i stand til å angripe og ødelegge disse cellene før de har sjansen til å ta tak i og skape kreft. En ny medisinsk studie fant at Chlorella bidrar til å bekjempe kreft på flere måter.

Først når det tas jevnlig, styrker det immunforsvaret slik at kroppene våre reagerer ordentlig. For det andre, fordi det fjerner tungmetaller og toksiner fra kroppen vår, er det mindre sannsynlig å få kreft. For det tredje har studier vist at individer som en gang har blitt diagnostisert med kreft, forbedrer Chlorella-effekten av T-celler som bidrar til å bekjempe nye unormale celler.

Og som nevnt ovenfor, kan det hende at Chlorella kan hjelpe til med å bekjempe bivirkninger og brukes i tillegg til naturlige kreftbehandlinger, hvis kreft er diagnostisert og kjemoterapi eller strålebehandling brukes.

kolesterol

6. Senker blodsukkeret og kolesterolet

Type 2 diabetes og høyt kolesterol er to av de alvorlige kroniske tilstandene som mange amerikanere i dag står overfor. År med feil mat, stress og søvnmangel har ført mange til en eller begge disse diagnosene.

I en studie publisert Journal of Medicinal Food, fant forskerne at doser på 8 000 mg Chlorella per dag (delt i 2 doser) bidrar til lavere kolesterol og blodsukker. Forskere først observert en nedgang i kolesterol nivåer, og deretter forbedring av blodsukker. De tror at Chlorella aktiverer en rekke gener på mobilnivå som forbedrer insulin

Hva sier forskning om Chlorella?

Det er kjent at røyking for eksempel senker mengden vitamin C antioksidant i kroppen. I en studie fikk 52 røykere i alderen 20-65 år enten en dose på 6,3 gram Chlorella eller en tilsvarende mengde placebo hver dag i løpet av en 6-ukers periode. Blodprøver ble tatt før og etter tillegget. Vitamin nivåer for plasma antioxidant og lipid peroxidation nivåer ble målt. Som markør for oksidativt stress ble lymfocytt DNA-skade målt.

forskningResultatet av denne studien viste at Chlorella-tilskudd økte plasma C-vitamin (44,4%), alfa-tokoferol (15,7%) og erytrocytase samt superoksyd dismutase-aktiviteter. Det ble også fastslått at 6-ukers Chlorella-tilskudd resulterte i en signifikant reduksjon i lymfocytt DNA-skade, målt ved kometanalyse.

Graviditet er assosiert med anemi i ca. 18% av industrialiserte land i verden (ikke ny statistikk), men har nylig blitt satt til 17-22% i Japan. Det har tidligere blitt rapportert fra forsøk i rotter som dietter med Chlorella tabletter (5-10%) kunne øke jerninnholdet i erythrocytisk (røde blodceller) og hjelpe tilstand med anemi, og disse resultatene ble replikert i gravide kvinner som fikk 6 g Chlorella fra et visst punkt mellom 12-18 ukers graviditet frem til fødselen hvor Chlorella var assosiert med et signifikant høyere hemoglobin (+ 5,6%), hematokrit (+ 6,3%) og røde blodcelletall (+ 4,7%) sammenlignet med kontroll mengde kvinner forblir over en terskel Ved 11 g / dL for hemoglobinkonsentrasjoner økte signifikant med Chlorella og det ble ikke observert noen effekt på blodtrykket.

 

Chlorella dosering

Dosering i henhold til pakningsvedlegget. En dose på mer enn 6 gram per dag anbefales ikke.

Men kan alle spise Chlorella?

Det er viktig å kjøpe kosttilskudd, inkludert Chlorella fra en anerkjent produsent. Hvis ikke behandlet på riktig måte, kan Chlorella inneholde en høy konsentrasjon av giftige stoffer som kalles mikrocystiner og anatoksiner. Maksimalt sikkert inntak av disse toksinene er ennå ikke fastslått. Disse toksinene kan bygge opp i systemet ditt og påvirke leveren og nervesystemet, spesielt hvis du tar Chlorella i lang tid.

En allergisk reaksjon kan oppstå som rødhet, kløe, nesestop, hudutslett og hevelse i ansikt og munn. Hvis du er svært allergisk mot klorella, er det også mulig å lide av en mer alvorlig allergisk reaksjon som kalles anafylakse. De som lider av allergi, anbefales derfor å ta klorella.

Selv om de fleste bivirkninger forbundet med chlorella ikke er spesielt skadelige, bør de fortsatt vurderes. Chlorella kan føre til at du blir overfølsom for sollys, det kan også føre til oppblåsthet, kramper og diaré. Rådfør deg med legen din eller dieter først hvis du bestemmer deg for å ta disse kosttilskuddene, for å være sikker.

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
43 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.1 / 5