Gurkemeie

Gurkemeie er et oransje krydder som blir brukt til matlaging for å forbedre smaksopplevelsen så vel som utseendet til matretten. Det er spesielt vanlig i indiske karriretter. Takket være sine påståtte antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper, har spice popularitet økt betydelig i Sverige de siste årene. Curcumin er den viktigste aktive ingrediensen i stoffet og har en rekke fordeler. Nedenfor er noen av fordelene ved å få en gurkemeie daglig og notere et par veldig gode kosttilskudd med gurkemeie.

Informasjon, kjøp og dosering

Det er flere og flere kilder som tyder på at gurkemeie kan være det mest effektive kosttilskuddet som finnes - ekstremt nyttig med andre ord! Mange studier av høy kvalitet viser at det har store fordeler for kroppen og hjernen din. Et enkelt søk på Google vil hjelpe deg med å finne alle de siste forskningsstudiene du kanskje vil lese. I denne artikkelen vil vi gå gjennom det meste av det du burde vite om gurkemeie. Du vil også se noen forskjellige forslag hvis du skal kjøpe gurkemeie. Vi anbefaler blant annet forskjellige tabletter, pulver og kapsler. Imidlertid vil vi begynne med å fortelle deg litt kort om krydder, slik at du får en god oversikt over hva gurkemeie er bra for.

Gurkemeie er krydderet som gir karri sin gule farge. Det har blitt brukt i India i tusenvis av år som et krydder, men også som en medisinsk plante. Vitenskapen har nylig begynt å komme til den konklusjonen at indianerne faktisk har vært rett i det de lenge har ment. Det inneholder egentlig forbindelser med medisinske egenskaper. Disse forbindelsene kalles curcuminoids, hvis hoved forbindelsen er curcumin eller corkumin, som også kan staves. Curcumin er den viktigste aktive ingrediensen i gurkemeie. Den har sterke antiinflammatoriske egenskaper og er en veldig sterk antioksidant. Kurkumin innholdet i gurkemeie er ikke så høyt, men består av ca. 3% av totalvekten. De fleste av studiene rundt denne urten bruker gurkemeieekstrakt som inneholder det meste av curcumin ved doser som vanligvis overstiger 1 gram per dag. Det ville være svært vanskelig å nå disse nivåene ved å bare bruke gurkemeie krydder i maten din. Derfor, hvis du vil oppleve de fulle effektene, må du trekke ut et ekstrakt som inneholder betydelige mengder curcumin, og derfor er det utmerket å bruke et tillegg. Dessverre absorberes curcumin dårlig i blodet, men det bidrar til å forbruke svart pepper som inneholder piperin sammen med jomfruen. Dette er et naturlig stoff som øker absorpsjonen av curcumin med så mye som 2000%. Det er også mulig å spise en hel paprika sammen med curcumin supplement for å forbedre absorpsjonen. Curcumin er også fettløselige, så det kan også være en god ide å konsumere det sammen med et fettmåltid. Du må ta et ekstrakt som inneholder betydelige mengder curcumin, og det er derfor det er utmerket å bruke et tillegg.

Hva er gurkemeie bra for?

Grunnleggende ernæringsmessige aspekter av gurkemeie inkluderer mangan og jern som du kan finne der. Det er også en utmerket kilde til fiber, vitamin B6, kalium og inneholder også gode mengder vitamin C og magnesium. Selv om det ikke er sannsynlig at noen ville spise over 20 gram gurkemeie på en gang (selv om det ville være helt ufarlig), kan næringsstoffene ovenfor ses som noe i krydderet, men som du trenger mer. Det er ikke nok å bare krysse maten med gurkemeie for å få nok av næringsstoffene som er oppført i teksten ovenfor. Noen velger å kjøpe kapsler eller tabletter med gurkemeie for å få enda mer av stoffet og dermed enda mer av gurkemeieinnholdet. Gurkemeie er imidlertid effektiv selv i svært små mengder som å servere en gurkemeie krydret matrett.

gurkmejapulverHelsefordelene av gurkemeie inkluderer forbedret evne til å smelte fett, redusere gass og oppblåsthet, redusert overbelastning og forbedrede hudforhold med eksem, psoriasis og akne. Gurkemeie er blitt brukt som en kraftig anti-inflammatorisk substans i kinesisk og indisk medisin i årtusener. Curcumin, det primære farmakologiske stoffet i denne sesongen, inneholder påviste effekter på dette området, som kan sammenlignes med antiinflammatoriske stoffer og enkelte reseptbelagte legemidler. Imidlertid produserer curcumin ikke den giftige effekten som syntetiske stoffer noen ganger gjør, som sårdannelse, indre blødninger og til og med et redusert antall hvite blodlegemer.

Mer rapporterte helseeffekter av gurkemeie inkluderer lindring av leddsmerter, for eksempel revmatoid artritt, nedsatt felles hevelse og økt bevegelsesområde når det brukes jevnlig. Forskning tyder også på at gurkemeie kan hjelpe til med behandling av inflammatorisk tarmsykdom, nedsatt kolesterol, beskytte hjertet, lindre fordøyelsesbesvær, forbedre leverfunksjonen og til og med forhindre Alzheimers sykdom. Kreftforebygging og langsommere kreftcellevekst - spesielt kreft i bryst-, tarm-, prostata- og lunge- og barndommen leukemi - er også på listen over mulige fordeler.

9 viktige fordeler med gurkemeie

 Selv om listen kunne gjøres veldig lang, vil vi her gjennomgå 9 fordeler med å få en gurkemeie.

1. Gastrointestinale behandlinger

Ofte, folk med fordøyelsesenzymer og mage lidelser intolerante av medisinske prosedyrer. Dette er fordi tarmfloraen er allerede kompromittert og medisin kan bokstavelig talt rive opp i slimhinnene. En grundig analyse av alle studier for evaluering curcumins evne til å styre inflammatorisk tarmsykdom (IBS, Crohns sykdom og ulcerøs kolitt) fant at mange pasienter var i stand til å slutte med sine foreskrevne kortikosteroider og deres tilstand forbedres slik dramatisk ved å ta curcumin!

For mange pasienter med IBD (inflammatorisk tarmsykdom), kortikosteroider reduserer deres smertesymptomer, men skade på den intestinale dressingen over tid betyr at tilstanden blir verre. Imidlertid kosttilskudd med curcumin ikke har disse bivirkninger, og, på grunn av sin anti-inflammatoriske egenskaper, hjalp det faktisk å helbrede tarmen og understøttet veksten av gode bakterier (probiotika).

2. Antikoagulantia / Antiplatelets

Medisinsek inngrep omfatter vanligvis følgende medisiner for å redusere og forhindre blodpropper:

 • Aspirin
 • Clopidogrel (Plavix)
 • diklofenak
 • Enoxaparin (Lovenox)
 • Ibuprofen (Advil, Motrin, andre)
 • Naproxen
 • Warfarin (Coumadin) og andre.

Dessverre kan ikke denne tilnærmingen alltid være den klokeste avgjørelsen for personer med tilstander som behandles av disse legemidlene (dvs. dyp venetrombose og lungeemboli). Ibuprofen overdose er et vanlig problem. I tillegg til vanlige bivirkninger som overdreven blødning, er risikoen forbundet med antikoagulantia unødvendig og inkluderer alt fra bak til hodet og hodepine til åndedrettsproblemer.

Gurkmeja har derimot ingen kjente bivirkninger med mindre de tas i ekstremt store mengder. I tillegg, siden flere banebrytende studier i midten av 1980-tallet, har curcumin i gurkemeie blitt foreslått av forskere som faktisk er et bedre alternativ for de med vaskulær trombose.

3. Antidepressiva

barn skrattarSelv om få studier har blitt utført på mennesker har dusinvis av forskning forsøk har vist at gurkemeie er svært effektiv for å korrigere depresjon hos forsøksdyr. For å løse dette problemet, publiserte Phytotherapy Research-magasinet resultatene av en utrolig nyskapende studie det siste året. Studien tok 60 frivillige diagnostisert med depresjon (MDD), slik som manisk depresjon (bipolar lidelse), og delt gruppe for å bestemme hvor pasienter som ble behandlet med curcumin følelse i forhold til fluoksetin (Prozac) og en kombinasjon av de to.

Ikke bare ble det funnet at alle pasientene tolererte curcumin godt, men de oppdaget at curcumin var like effektivt som Prozac i behandling av depresjon. Forfatterne uttalte at studien ga et første klinisk bevis på at curcumin kunne brukes som en effektiv og sikker behandling hos pasienter med mild depresjon.

4. Anti-inflammatoriske midler

Sannsynligvis det mest kraftfulle aspektet av curcumin er dets evne til å kontrollere betennelse. Magasinet Oncogene publiserte resultatene av en studie som evaluerte flere antiinflammatoriske forbindelser og fant at aspirin og ibuprofen er minst effektive, mens curcumin er blant de mest effektive antiinflammatoriske forbindelsene i verden. Denne nyheten burde ha nådd alle husholdninger i verden etter at studien ble gjennomført fordi betennelse setter folk i fare for nesten hver sykdomsprosess kjent for mennesket.

Sykdommer i dag som kreft, ulcerøs kolitt, leddgikt, høyt kolesterol og kronisk smerte kan være et resultat av betennelse. De antiinflammatoriske effektene av curcumin har også blitt studert som en mulig behandling for Alzheimers sykdom. På dette punktet er det ikke nok tegn på gurkemeievirkninger på Alzheimers pasienter. Det er ikke sikkert at gurkemeie kan forebygge eller behandle sykdommen. Men videre forskning kan føre til utvikling av fremtidige behandlinger.

5. Huden elsker gurkemeie

De anti-inflammatoriske og antioksidantegenskapene til gurkemeie har vist seg å være effektive ved behandling av skadelige hudforhold. Gurkemeieutnyttelsene for huden inkluderer raskere sårheling; Kalmer porene for å redusere akne og arr etter akne; Og kontrollerer psoriasisavsetninger.

Gurkemeie kan imidlertid i enkelte tilfeller flekke huden og forårsake en allergisk reaksjon. Lag en patch test ved å bruke gurkemeie på underarmen. Vent 24-48 timer for å kontrollere eventuelle reaksjoner før du bruker gurkemeie på ansiktet.

6. Leddgikts kontroll

Siden curcumin er kjent for sine kraftige antiinflammatoriske og smertestillende reduserende egenskaper, ble en studie utført på 45 pasienter med reumatoid artritt for å sammenligne fordelene av curcumin i gurkemeie med diclofenac-natrium, noe som betyr at folk med risiko for utvikling leaky gut og hjertesykdom.

Studien delte disse frivillige i tre grupper: bare curcuminbehandling, bare diklofenaknatrium og en kombinasjon av de to. Resultatene av forsøket var øyeåpnende:

 1. Curcumin-gruppen viste den høyeste prosentdelen av total sykdoms aktivitetspoeng, og disse resultatene var signifikant bedre enn de i diclofenaknatrium gruppen. Enda viktigere, var curcumin behandling sikker og ikke relatert til noen bivirkninger. Studien gir første bevis på sikkerheten og overlegenheten av curcumin behandling hos pasienter med aktiv RA, og understreker behovet for fremtidige omfattende forsøk på å validere disse funnene hos pasienter med RA og andre artritiske tilstander.

 2. Publisert av Phytotherapy Research i 2012, har resultatene av denne studien oppmuntret til mer menneskelig forskning for å evaluere de fantastiske effektene curcuminric planter som gurkemeie har på mennesker som lider av ulike typer leddgikt.

7. Kreftbehandling

Av alle de forskjellige fagene som forskere har taklet med hensyn til curcumin og sykdomskonvertering, er kreft (av ulike slag) en av de mest grundige fagene. En rekke laboratorietester på kreftceller har vist at curcumin har kreftfremkallende virkninger. Det ser ut til å drepe kreftceller og hindre mer å vokse. Den har de beste effektene på brystkreft, koloncancer, magekreft og hudkreftceller.

Bunnlinjen: Gurkemeie fungerer svært godt for å behandle kreft naturlig og er spesielt effektiv i behandling av brystkreft, tykktarmskreft og hudkreft.

8. Diabetesforvaltning

diabetes2For å senke blodsukkeret og reversere insulinresistensen, er det utvilsomt ingen bedre naturlig behandling enn å legge gurkemeie til i dietten. I 2009 publiserte biokjemi og biokjemisk forskningskommunikasjon en studie av Auburn University som undersøkte hvordan kosttilskudd med gurkemeie kan bidra til å reversere diabetes. Studien fant at curcumin i gurkemeie er bokstavelig 400 ganger sterkere enn Metformin (et vanlig diabetisk stoff) når man aktiverer AMPK, noe som forbedrer insulinfølsomheten som kan bidra til å konvertere Type 2-diabetes.

I tillegg til å korrigere årsakene til diabetes har også curcumin vist seg å bidra til å reversere mange av problemene relatert til insulinresistens og hyperglykemi. Ta for eksempel diabetisk nevropati og retinopati. En av de vanligste komplikasjonene i diabetes er skadede blodårer, og forårsaker blindhet. En studie fant at tilskudd med curcumin kan forsinke denne forferdelige komplikasjonen av diabetes på grunn av dens anti-inflammatoriske og antioksidantegenskaper.

9. Fetma

En studie publisert i tidsskriftet Biofactors viste at curcumin kan bidra til å fremme vekttap. Forskerne fant at de antiinflammatoriske egenskapene til curcumin var effektive for å undertrykke de inflammatoriske prosessene i fedme, noe som bidro til å redusere fedme og dets negative helseeffekter.

Gurkemeie - bivirkninger

Hva er bivirkningene av gurkemeie? Noen har rapportert allergiske reaksjoner mot gurkemeie, spesielt etter hudeksponering. Vanligvis er dette opplevd som et mildt klebrig utslett. I tillegg har høye doser gurkemeie gitt disse bieffektene:

 • kvalme
 • diaré
 • Økt risiko for blødning
 • Hyperaktiv forstyrrelser av galleblæren
 • Hypotensjon (lavt blodtrykk)
 • Uterin sammentrekninger hos gravide kvinner
 • Økt menstruell flyt

Folk som tar visse medisiner bør også være forsiktige når de bruker gurkemeie i maten eller tar tilskudd med det. Gurkemeie kan forstyrre antikoagulantia som Aspirin, klopidogrel og warfarin. Det kan også påvirke medisiner som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer. Med det sagt er det viktig å alltid følge de relevante instruksjonene, for eksempel å kjøpe kosttilskudd med gurkemeie i form av en tablett, kapsel eller pulver. Hvis du er i den posisjonen du må ha reseptbelagte legemidler, er det en god ide å inkludere rikelig med mengder frisk økologisk gurkemeie i kostholdet ditt, da det vil bidra til å redusere de negative effektene av stoffet.

Kosttilskudd med gurkemeie

gurkmeja kapslarSå hvordan kan du kjøpe denne fantastiske helse maten? Det finnes flere typer kosttilskudd med gurkemeie. Det vanligste er at de gis i en tablett eller kapselform, men du kan også kjøpe pulverisert gurkemeiepulver. I tillegg til å legge gurkemeie til kostholdet ditt, kan du også vurdere å ta det eller curcumin i noen av disse kosttilskuddene.

Ifølge en studie publisert i Plant Medica, blir absorpsjonen av gurkemeie gjennom hele kroppen forbedret ved å ta et gurkemeie-supplement kombinert med sort pepper som inneholder piperin. De tilsatte 20 mg piperin til 2000 mg gurkemeie. Dette økte bio-tilgjengeligheten av gurkemeie med totalt 154 prosent!

Når det gjelder dosering, trenger du kanskje 500-10 000 mg tørket pulver. Dette kan ses som retningslinjer for en terapeutisk dose.

 • Rårot: 1,5-3 gram / dag
 • Agurkspulver: 1-3 gram / dag
 • Curcumin (standardpulver): 400-600 mg, 3 ganger per dag
 • Flytende ekstrakt (1: 1): 30-90 dråper / dag
 • Tinktur (1: 2): 15-30 dråper 4 ganger / dag
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
112 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.1 / 5
Sist redigert: 2020-01-06 08:48:49