Hvetegress

Selv om man vanligvis ikke legger gress til dietten, har en form for gress produsert av hvete vært en del av tradisjonell urtemedisin i mange år. Hvetegress, som det vanligvis kalles, inneholder flere vitaminer og mineraler sammen med klorofyll og flere fytosanitære stoffer. Selv om friskt gress ofte presses til en juice, er det mulig å komprimere hvete gress til tabletter og pulver - og det kan gi store fordeler for helsen din.

Hvetegress og hvetegresspulver

Hvetegress er det første, unge gresset til vanlig hvete, Triticum Aestivum. Hvete er et ernæringsmessig medlem av den greske familien, som også inkluderer rug, korn og havre. Dette glutenfrie, spiselige gresset som anvendes enten for å lage en juice eller som et finmalt pulver, for å skape et allsidig produkt for både mennesker og dyr. Hvetegress kan konsumeres for seg selv eller brukes i kombinasjon med andre juice eller kosttilskudd. I dag regnes det som en "supermat" med fantastiske fordelene, noe som medførte at det nå er flere og flere former for hvete gress tilgjengelig: juice, kapsler, pulver, piller og tabletter. Hvilken type er best? Den beste måten å konsumere alle matvarer på er så nær deres naturlige tilstand som mulig. For hvete gress betyr det at inntak i juice form ville være å foretrekke å konsumere det i tablett eller pulverform. Legge til hvete gress til kostholdet ditt er en effektiv måte å få deg anbefalt daglig inntak av fem til ni porsjoner frukt og grønnsaker, ifølge Illinois State University. Helseentusiaster har lenge snakket om de utallige fordelene med denne planten, og av gode grunner. Den kan brukes som en daglig helsetone og kan til og med hjelpe til med å behandle spesifikke sykdommer. Mer forskning er nødvendig for å bestemme sin virkelige effekt, men forskere er enige om at hvetegress har mye potensiale. Helseentusiaster har lenge snakket om de utallige fordelene med denne planten, og av gode grunner. Den kan brukes som en daglig helsetone og kan til og med hjelpe til med å behandle spesifikke sykdommer. Mer forskning er nødvendig for å bestemme sin virkelige effekt, men forskere er enige om at hvetegress har mye potensial. Helseentusiaster har lenge snakket om de utallige fordelene med denne planten, og av gode grunner. Den kan brukes som en daglig helsetone og kan til og med hjelpe til med å behandle spesifikke sykdommer. Mer forskning er nødvendig for å bestemme sin virkelige effekt, men forskere er enige om at hvetegress har et stort potensiale.

Fordeler med å bruke hvetegress

Hvetegress er fylt med en kraftig kombinasjon av næringsstoffer som gjør det svært nyttig for helsen din. Det har mange terapeutiske fordeler og er kjent for å gi gode kosttilskudd av ekstra næringsstoffer. Den omfattende kombinasjonen av vitaminer og næringsstoffer gjør hvetegress til et utmerket valg for å forbedre velvære ditt. Hvete gress inneholder antioksidanter, og har antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper. Hvetegress inneholder også jern, kalsium, enzymer, magnesium, fytokjemikalier, 17 aminosyrer, vitaminene A, C, E, K og B-kompleks, klorofyll og proteiner. Noen eksperter hevder også at hvetegress inneholder over 100 forskjellige elementer som er spesielt trengs av menn.

hvetegress shots

Hvetegress shots

En av de mest bemerkelsesverdige (og viktige) næringsstoffene i hvete gress er klorofyll. Klorofyll er stoffet som gir hvete gress sin særegne funksjon, den lysegrønne fargen. Som andre grønne næringsstoffer, er det brukt i det menneskelige legeme i en rekke viktige prosesser: det er en naturlig lever gjører og avgiftnings, virker som en antioksidant for å redusere frie radikaler, det er en blod forsterker (den har en liknende kjemisk sammensetning til hemoglobin) og kan hjelpe om du skal øke energinivået ditt. Men klorofyll er ikke det eneste hvetegress har å tilby. Fordelene inkluderer også en stor mengde aminosyrer (bygge blokkene til proteiner), enzymer som trengs for fordøyelsen og mange vitaminer og mineraler som trengs for en frisk lever. Noen av de mest betydelige fordeler med hvetegress er at den hjelper kroppen med alkalisk, øke næringsopptak, redusere frie radikaler, øker immunitet og gir beskyttelse mot kreft, og senker høyt kolesterol og triglyserider.

Hvete gress gir viktige alkaliserende fordeler til kroppen, sammen med økt absorpsjon av næringsstoffer som elektrolytter, C-vitamin og vitamin E. Hvis du ønsker å forebygge kreft og andre kroniske sykdommer ta tak i kroppen når du blir eldre, er det viktig å skape et alkalisk miljø. Acidose (høye nivåer av syre avledet fra lav alkalitet) er et altfor vanlig problem i dag, på grunn av giftstoffer fra miljøet, kombinert med høyt inntak av bearbeidet mat. Kreft og andre sykdommer blomstrer i sure miljøer, men slutter å eksistere i alkaliske. Hva gir hvetegress muligheten til å forhindre acidose? Hovedårsaken er klorofyll, som har vist seg å bidra til å balansere kroppens pH-nivå og beskytte cellene. Dette er en av grunnene til at klorofyll forbruk er assosiert med antialdringseffekter som yngre hud og bedre vektkontroll. Studier har funnet at hvete gress kan hemme lipidperoksidasjon i leveren og beskytte mitokondriene i cellene.

I tillegg til å bidra til å forebygge og behandle kreft, viser kliniske studier at hvetegress kan gi synergistiske fordeler sammen med andre immunforsvar. Studier utført i India viser at hvetegress virker som en medisinsk plante for hjertet og blodkarene, som kan være effektive i behandling av hyperlipidemi (det bidrar til å senke høyt kolesterol og triglyseridnivåer sammen med reduksjon av betennelse og oksidativt stress). En studie undersøkte effektene av hvete gress ved å gi det til kaniner mata høye fet dietter, noe som forårsaket hyperlipidemi. Tretti kaniner ble delt inn i tre grupper: en som fikk en kontrollert diett, en som fikk høyt fett diett og en høy fett diett sammen med hvete gress. Studien var i 10 uker. Men da hvetekorn ble tatt sammen med fettrik diett, resulterte det i forbedrede lipidnivåer.

Kosttilskudd hvetegress

Selv om du ikke vanligvis legger gress til dietten, er det en form for gress som kommer fra hvetemel, som har vært en del av tradisjonell naturlig medisin i mange år. Vetrosta tabletter er en viktig kilde til vitamin C og beta karoten, et vitamin A forløper. De inneholder også folsyre, vitamin B og kalsium, jern og kalium. Sjekk produktetikettene for å forstå det nøyaktige innholdet av disse næringsstoffene. Disse typer tabletter er tilgjengelige i de fleste helsekostbutikker, men det beste er kjøpsertifiserte tillegg som ikke er forurenset med fremmede materialer eller mikroorganismer.

Hvetegress tabletter anses generelt som trygge, men de kan forårsake allergiske reaksjoner hvis du er allergisk mot hvete eller er glutenintolerant. Kontakt legen din for å finne ut om tabletter kan være nyttig for deg. Hvetepulver er laget gjennom fryse-tørking, stekeovnstørking eller luft tørking av ferskt hvetegress. Selv om bruk av hvete beite av helsehensyn kan føre til det gamle Egypt, begynte vestlig konsumering på 1930-tallet som et resultat av Charles F. Schnabels arbeid. Hans forsøk på å gjøre kylling sunnere og mer produktivt - ved hjelp av hveteavfall - ga ham ideen om å begynne å tørke og pulverisere hvetegress som kosttilskudd for familie og naboer. Dermed begynte utviklingen av hvetefjærfe - en praktisk og effektiv måte å få de kraftige fordelene med friskt gress. Hvete gress er forbundet med forbedret fordøyelsesfunksjon og forebygging av forstoppelse, noe som er nyttig når mange mennesker opplever smertefulle fordøyelsessykdommer. Det brukes også som behandling for tarm (IBS) og syre reflukssykdom, ifølge UCLA Brain Research Institute. En artikkel publisert i Skandinavisk Journal of Gastroenterology i april 2002 bemerket at hvetekorn virker trygg og effektiv som behandling for visse mage forhold.

Vokse ditt eget hvetegress

vhetegressUansett hva din nåværende helsetilstand er, kan du dra nytte av å legge til hvete gress - spesielt frisk hvete gress juice - i ditt daglige kosthold. Å dyrke din egen hvetegress er enkelt, rimelig og den beste måten å få frisk hvete gress regelmessig. Når du har tilgang til din egen hvete gress, kan du legge en liten mengde daglig drikker, smoothies, rent vann eller andre oppskrifter. Dette er en flott måte å ta i klorofyll og grønnsaker på en gang. Hvete gress startpakke kan kjøpes på nettet for en liten sum. Du kan velge å kjøpe et hvetegress kit som inneholder en samling av tingene du trenger, eller bare kjøpe de nødvendige materialene som frø og juice separat. Det mest næringsrike hvete gresset er dyrket i meget sunn jord, så sørg for å kjøpe organisk jord når det er mulig. Husk at det er viktig å rense alt utstyr grundig, for å hindre bakterievekst, som noen ganger kan være tilfelle med friskt gress eller spirer. Når du blir din egen hvete gress dyrkere må enten bruke en juice (anbefalt metode), eller en høyhastighetsblander å presse gresset i flytende form.

En liten mengde hvetegress er mer en nok, og å lage din egen juice vil spare deg for mye penger i det lange løp. Hvis du foretrekker å ikke vokse ditt eget hvetegress, se etter en grønn pulverblanding som inneholder tørket hvetegress. Disse produktene kombinerer ofte en rekke gres og kraftige antioksidanter, og de er enkle å bruke og kan spare mye tid. Vetegras inneholder store mengder klorofyll og anses å ha et bredt innhold av helsefremmende egenskaper. Men disse fordelene er i stor grad knyttet til kvaliteten på hvordan den vokser. Som alle matvarer eller kosttilskudd, er kvaliteten svært variert, og du velger dette å være oppmerksomt. Det er mye billigere å dyrke seg selv, men det som er viktigere er at selvstendig næringsdrivende ofte opprettholder høyere kvalitet. Høstingstid er avgjørende, og det er vanligvis omtrent en uke etter at du så frøet på det som kalles "sammenføyningstrinnet". Noen butikker som selger hvete gress høste det en gang og la det vokse igjen for en ny høst. Noen selger også frosset hvete gress, men det er mye mindre effektivt enn nyhøstet. De fleste hvete gress smaker veldig bittert. Mange tror at de trenger å vokse i direkte sollys, men det bidrar faktisk til bitterhet. Eksponere gresset bare for indirekte sollys og høst det umiddelbart ved tilkoblingstrinnet, som det er søteste. En av komplikasjonene ved voksende hvetegress er at det er veldig lett å støpe på grunn av at det er tett bundet røtter i fuktig jord. Hvis dette skjer, kan det gjøre deg syk. Mugg vokser vanligvis på bunnen av hvete gresset nær bakken. For å holde et enkelt trekk.

Bivirkninger av hvetegress

bieffekter vetegraes

Foto: ilearnon, deviantart.com

Selv om det er forskning som viser fordelene med hvetegress, har det likevel ikke vært mange studier på langtidseffekter som gir informasjon om arbeidet eller om det kan være allergifremkallende for noen mennesker. Hvetegress sine viktigste fordeler er kjent for folk som har brukt det i årevis og som kan sertifisere deres positive erfaringer. Men noen ting kan ikke garanteres uten velkontrollerte, vitenskapelige studier. I sammendraget er det best å bruke hvetegress som en del av et balansert, sunt kosthold og ikke for grønnsaker eller frukt. Med det sagt er hvetegress generelt trygt og har liten sjanse til å forårsake noen bivirkninger for de fleste. Noen få ganger opplever bivirkninger fra hvetekorn er allergiske reaksjoner (som vanligvis skjer umiddelbart når de blir konsumert)

Hvetegress er en rå mat: det er vanligvis dyrket i jord eller vann og konsumeres uten å bli kokt, noe som betyr at det kan være forurenset med matbårne bakterier eller mugg i sjeldne tilfeller, så hvis du er gravid, kan det være best å enten vokse det selv eller unngå å konsumere det. Du bør bare kjøpe hvetegress fra en pålitelig leverandør, for eksempel en anerkjent helse foretak. Snakk med de ansatte for å sikre at plantene dyrkes og rengjøres ordentlig. Dette bidrar til å eliminere risikoen for skadelige bakterier og mugg. Hvis du har en kjent allergi mot andre gress, hvete eller ingredienser som ofte forekommer i kosttilskudd, kontakt legen din før du bruker hvetegress. Når du begynner å ta hvetegress, starter du med en liten dose og øker inntaket ditt gradvis for å oppnå den anbefalte dosen. Dette vil hjelpe kroppen din til å tilpasse seg hvetegresset. En typisk flytende dose er fra 1 til 4 gram (oz.). Den vanlige dosen av pulver er 3 til 5 gram eller ca. 1 teskje. Drikk en kopp vann etter å ha tatt hvetegress for å redusere risikoen for bivirkninger. Det er heller ikke mat, men en av giftende urt og bør ikke konsumeres hver dag i lange perioder. Det er ikke uvanlig for folk som drikker hvetekim daglig i flere måneder eller år for å utvikle en smak av det eller til og med bli syk av det. Det er heller ikke mat, men en avgiftende urt og bør ikke konsumeres hver dag i lange perioder. Det er ikke uvanlig for folk som drikker hvetekim daglig i flere måneder eller år for å utvikle en smak av det eller til og med bli syk av det. Det er heller ikke mat, men en avgiftende urt og bør ikke konsumeres hver dag i lange perioder. Det er ikke uvanlig for folk som drikker hvetegress daglig i flere måneder eller år for å utvikle en smak av det eller til og med bli syke av det.

Sammendrag

For å få mest mulig ut av disse fordelene, prøv å ta en dose hvetegress hver dag eller annenhver dag. Vær oppmerksom på eventuelle endringer du merker i kroppen din. Du vil kanskje ta notater på slutten av hver dag for å hjelpe diagrammet når du opplever bivirkninger eller når du ser andre effekter, for eksempel økt energi. Det er viktig å finne dose og tid på dagen som fungerer for deg. Å teste deg selv kan hjelpe deg med å bestemme om det er bedre for deg å ta hvete gress på tom mage eller etter mat. Hvis du tar hvetegress for et bestemt helseproblem, kan du se på andre livsstilsendringer som kan bidra til å forbedre helsen din. Legen din kan også anbefale spesifikke endringer i kosthold eller vaner.

Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
98 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.1 / 5
Sist redigert: 2020-02-18 11:25:29