Ingefær

Ingefær er et gammelt undrende krydder og har fått status som en "naturlig medisin" etter en lang stund. Dette skyldes at "krydderet" har vært brukt i lang tid, har fordøyelseskanaler, i tillegg til alle andre helsemessige fordeler. Når det gjelder superfoods, står ingefær høyt oppe på listen takket være sine sterke fordeler for helsen. Plantasjen og smaken av krydder er alt annet enn subtil. Mange av oss elsker å bruke dette krydderet for å legge til en god smak på våre hjemmelagde retter. Ingefærens utrolige evner til å lindre alt fra mage problemer til betennelse, er derfor det fortjener mye oppmerksomhet på krydderhyllen din.

Hva er faktisk Ingefær?

Ginger er en blomstrende plante fra familien Zingiberaceae, som vokser naturlig i tropisk regnskog i Sør-Asia. Folk rundt om i verden har brukt krydderet i tusenvis av år, både for sine kulinariske og medisinske fordeler.

Hva de fleste av oss tenker på som ingefær er faktisk rhizom (stammen) av Gingerbread Plate, som er underjordisk (1). Avhengig av hvilken type ingefær du kjøper, blir kjøttet enten gul, hvit eller rødt. Frisk ingefær er dekket i et brunt lag.

I India er ingefær brukt mye i det daglige livet. Kylling med ingefær er en favoritt hos familien, og er også et populært valg for å bekjempe forkjølelse og influensa blant eldre mennesker.

I millioner spisebord i India, vil du se fersk ingefær som har dannet en myk rosa fra å bli dynket med sitronsaft og salt: et utmerket tillegg til ethvert måltid til.

Prøv noen ferske ingefærer like før et måltid for å støtte fordøyelsen, og for å opprettholde et sunt fordøyelsessystem! Du kan alltid putte dem i en varm kopp te, tilsett juice, kaker, smoothies og mye mer ... det kommer til å eksperimentere her, og ha det gøy.

2 måter du kan bruke ingefær på

1. Spicy duftende ingefær og ris

Koker basmatiris. Når du fjerner lokket, berør og rør omhyggelig i finhakket hvitløk, ingefær, grønn chili og friske korianderblader - den eksplosive smaken og lukten vil tilfredsstille smaksløkene dine.

2. ingefær i te

En topp idé: Slå litt ingefær og legg den i te eller gjennom juicepressen din. Det er flere forskjellige rensende og helende ingefær-te der ute som vil ha gode effekter på helsen din. Mange som prøver å avgjøre kroppen sin, inkluderer også ingefær som en av ingrediensene i deres "detox-blanding".

Ingefaerapulver

Helsemessige fordeler med ingefær

Ingefær er et veldig bra krydder å krydre maten med. Men det er ikke alt: Helsemessige fordeler med ingefær er for mange for å bli ignorert. Dagens forskning har begynt å fange den gamle visdom som har gått gjennom tidene, med noen spennende resultater. Her er noen av de mest fantastiske måtene som helseeffekter av ingefær kan forandre ditt daglige liv:

Ingefær lindrer kvalme

Ginger har lenge vært brukt til å bekjempe sjøsykdom, og av gode grunner. En studie er gjort på sjøfolk (som var uerfaren med seiling under grov sjø) i tre forskjellige grupper. Den første mottok anti-kvalme, den andre fikk en placebo og den tredje ingefæren. Forskerne fant at gruppen som hadde tatt ingefær hadde færre symptomer på kvalme og svimmelhet enn placebogruppen.

Ginger fungerer ikke bare bedre enn placebo. En omfattende gjennomgang av seks forskjellige studier konkluderte med at ingefær var "så godt" som medisiner du kan kjøpe på apoteket mot bare kvalme. Så du får alle fordelene - uten risiko for uønskede bivirkninger.

Ingefær beskytter dermed kvalme og svimmelhet hos sjømenn og gravide.

Ingefær har også vist seg å hjelpe mot graviditetsrelaterte symptomer hos gravide kvinner. En studie fant at den reduserte følelsen av kvalme, selv om brekningsgraden forblir den samme. For å være sikker, vær sikker på at du spør legen din før du begynner å bruke ingefær mens du er gravid.

Så neste gang du går ut på en båttur og du vet at risikoen for sykdom er til stede, husk på effektene til ingefær. Du kan alltid tygge et stykke rot, ta kapsler (tabletter) eller ta det i en enkel kaffe ved å støte en liten rot i et par kopper varmt vann. Det krever ikke mer enn ett gram eller så, for å redusere kvalme symptomer betydelig.

Ingefær reduserer betennelse

Ingefærens mest fantastiske sammensetning, "gingerol", har en sterk anti-inflammatorisk effekt. Det gjør ingefær til et godt valg hvis du opplever smerter i leddene, uavhengig av alvorlighetsgraden. Mange studier har funnet at ingefær er effektiv også for personer med slitasjegikt eller revmatoid artritt, noe som resulterer i mindre smerte og bedre mobilitet. Så hvis du har leddgikt? Prøv litt ingefær. De antiinflammatoriske egenskapene vil hjelpe deg!

 Disse fordelene er langsiktige og svært korrekte. En et år lang undersøkelse av personer med leddgikt smerte i knærne ble sammenlignet med en kontrollgruppe og de som tok ingefær hver dag. Gruppen som tok ingefær rapporterte mye mindre subjektiv smerte. Selv knærnes omkrets ble målt, og begynte å falle i ingefærsgruppen etter ca. 12 uker. Dette gir et objektivt mål at ingefær reduserer hevelse.

 Forskere jobber fortsatt med å forstå hvordan ingefær antiinflammatoriske virkninger virker. En studie laget i 2005 viste imidlertid en mulig forklaring: ingefær undertrykker signalstoffer, pro-inflammatoriske stoffer produsert i slimhinner i leddene, leddbrusk og immunceller.

Ingefær forhindrer bakterielle og soppinfeksjoner

Ingefær er ikke bare et godt krydder å bruke når du er syk. Det kan holde deg frisk og hjelpe deg ikke bli syk! Ingefær forbindelsene som vi nevnte tidligere, sørger for at du reduserer risikoen for flere infeksjoner.

Hvor bra er ingefær for å styrke immunforsvaret ditt?

En gruppe av Nigeria forskere har funnet at ingefær var enda mer effektive til å drepe Staphylococcus aureus (staph infeksjoner) og Streptococcus pyogenes enn konvensjonelle antibiotika. Dette har viktige konsekvenser hvis du er på sykehuset etter en sykdom eller kirurgi, da er det vanlig å få en bakteriell infeksjon.

Ikke vær redd for tannlegen: et stykke ingefær bidrar til å holde tannkjøttet i sjakk. Ingefær fremmer også en renere og sunnere munn. Det hemmer veksten av orale bakterier knyttet til tannkjøttsykdom, som tann- og gingivalbetennelse. I tillegg til å forhindre bakterielle infeksjoner, har ingefær også vist seg å være effektiv mot soppinfeksjoner som Candida albicans og andre resistente mot antimikrobiell behandling.

Ingefær lindrer halsbrann, magesår og andre fordøyelsesproblemer

Ingefær er antiinflammatoriske virkninger som kan hjelpe til med å slappe av muskler i magen og bidra til å bevege maten gjennom fordøyelsessystemet jevnt. Det fungerer spesielt godt for personer med kronisk fordøyelsesbesvær, en tilstand der det tar lengre tid å fordøye maten i tynntarmen. Mange forskere mener at denne forsinkelsen med å tømme magen er det som forårsaker så mange fordøyelsesbesvær og symptomer. En studie fant at over et gram ingefærpulver før et måltid kan øke fordøyelsen med 50 prosent.

To rot-studier forklarte hvordan dette virker. Forskerne fant ut at ingefær får kroppen til å utskille mer galle og stimulere trypsin og bukspyttkjertelen amylase, som begge er viktige enzymer for fordøyelsen. Den samme forskeren sa også at vanlig forbruk av ingefær og andre krydder er en viktig del av sunn fordøyelse.

Hvis ikke alt dette var nok, viste en studie fra 2007 at ingefær var flere ganger mer effektiv enn medisin reseptbelagte legemidler som Prevacid i behandlingen av halsbrann og magesår.

Ingefær lindrer muskelsmerter

Hvis du trener, er du sannsynligvis for kjent med ømheten som kommer senere. Den kan være smertefullt, og tøft å motivere deg selv til å holde fast i din daglige rutine hvis du allerede har smerte.

Ingefær hjelper mot dette, det handler om at gingerol (som vi tidligere nevnte) har antiinflammatoriske effekter. Gingerol reduserer ikke bare betingelsene som resulterer i smerte (betennelse). Det virker også på smertereseptorer i seg selv. Som når du spiser paprika, så gjør krydret smak av ingefær å brenne i et sekund, men til slutt det lindrer smerte og skape andre positive effekter.

En studie fant at daglig ingefærtilskudd i 11 dager resulterte i ca. 25 prosent reduksjon av muskelverdi etter øvelser.

Resultatene er lovende, uten tvil! Men søkeordet her er å spise det hver dag. Mens ingefær definitivt avlaster muskel smerte, skjer det ikke på en gang. Det er best å ta litt hver dag fordi du ikke merker smertelindring til 24 til 48 timer senere.

Ingefær fremmer en sunn sjel

Betennelse og oksidativt stress øker aldringen. Derfor tror mange forskere at det i stor grad er ansvarlig for Alzheimers sykdom og andre kognitive problemer. Ingefør bekjemper betennelse og fungerer som en antioksidant, så det kan hjelpe oss å opprettholde en sunn kognitiv funksjon når vi blir eldre. En studie undersøkte ingefærsvirkningen på middelaldrende kvinner og fant ut at den daglige dosen av ingefær kosttilskudd resulterte i forbedret arbeidsminne og responstid.

 En annen studie viste at i både normale rotter og rotter med kjemisk induserte minneunderskudd, forbedret ingefær ekstrakt ytelsen til en ny test som ble gjort. Det var forbedringer i læring og minne, samt økt aktivitet i hippocampus, en del av hjernen som er sterkt forpliktet til minne.

Ingefær hjelper mot forstoppelse

Vi har allerede rørt ingefærens utrolige evne til å infisere. Men hvis du fortsatt blir syk, kan du stole på ingefæren. Ingefær er naturlig slimløsende, noe som betyr at det løser slim i lungene og luftveiene og hjelper deg med å hoste det opp. Det er bra for en rekke respiratoriske problemer. Forskere ved Columbia University har funnet at ingefær hjelper å slappe av musklene rundt kroppens luftveier, noe som kan constrict og gjør det vanskelig å puste for folk med allergi eller astma.

 

Neste gang du har undertrykkende brystet eller en vedvarende hoste, prøv å lag en varm drikke med te, ingefær og sitron, et par ganger om dagen. Du vil snart legge merke til at du kan puste mye lettere. Så neste gang du er syk, bør rutinen være å få deg en varm kopp ingefær te hver dag til du blir godt ferdig. Ginger er en av de mest delikate og næringsrike krydder vi har på jorden. Jo mer forskere studerer dette fantastiske anlegget og sesongen, desto flere fordeler oppdager de.

 Finn måter å lage ingefær til ditt vanlige krydder for måltidene dine, og du vil høste frukten av fordelene. Enten det er å bekjempe muskelsmerter, en stedig hoste eller å beskytte hjernen og hjertet, har naturen gitt oss et kraftig verktøy i vår søken etter god helse!

Fordeler med ingefær kapsler

Ginger er en urt med mange gode helseeffekter. Dens aktive forbindelser - kjent som ingefærer - har bevist antiinflammatoriske og kvalmeegenskaper, og kan være nyttige for å behandle dårlig sirkulasjon og høyt kolesterolnivå. Ginger har et høyt innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter og kan være effektive for å lindre symptomene på sykdommer som leddgikt og irritabel tarmsyndrom (IBS).

Kardiovaskulære effekter med ingefær

Ryggmargen kan være gunstig for personer med visse hjerte og karsykdommer. Ifølge en studie kan ingefær bidra til å forhindre blodpropper og lavere nivåer av "dårlig" LDL-kolesterol, som kan beskytte mot skada blodkar forårsaket av aterosklerose. Dens oppvarming og blod-uttydnings-effekter hjelper og sikrer at blodet kan sirkulere mer fritt, noe som resulterer i bedre sirkulasjon gjennom hele kroppen.

Konklusjon

Vi er absolutt enige om at, etter å ha gått gjennom alle faktaene i denne artikkelen, kommer ingefær med en rekke helseeffekter og bør være noe som vi alle har liggende hjemme, enten for matlaging eller som et kraftig verktøy når vi får forkjølelse eller lignende. Ingefær har enestående effekter på menneskekroppen. Gitt at ingefær kommer fra Moder Jord er en fin måte å hjelpe kroppen, uten risiko for bivirkninger. Jeg håper denne artikkelen har vært til stor hjelp for å dekke de fleste positive effektene til ingefær.

Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
80 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.1 / 5
Sist redigert: 2020-01-06 08:48:49