MSM Pulver

MSM er den beste formen av svovel som kan konsumeres både i form av matvarer og kosttilskudd. Teknisk er MSM en forkortelse for metylsulfonylmetan, som er en organisk svovelforbindelse. Denne forbindelsen er det tredje største næringsstoffet som finnes i menneskekroppen. Den kliniske bruken av svovel som tilsetningsstoff i kostholdet blir stadig mer anerkjent som et viktig verktøy for å optimalisere helsen. Nedenfor vil vi lære deg mer om emnet.

Hva er MSM Pulver?

MSM er et naturlig stoff som finnes i planter og mange forskjellige typer mat, man bare i små mengder. Det kan også kjøpes som kosttilskudd enten i form av pulver eller som tabletter. Den inneholder naturlig svovel, som er et svært viktig mineral for fleksibilitet, cellefunksjon, hårvekst og hudhelse . Denne forbindelsen er det tredje største næringsstoffet som finnes i menneskekroppen og finnes i alle vertebrater. MSM er også en ingrediens som finnes i mange matvarer: kjøtt, melkeprodukter og grønnsaker. Den kliniske bruken av svovel som tilsetningsstoff i kostholdet blir stadig mer anerkjent som et viktig verktøy for å optimalisere helsen. MSM er allerede kjent for sine vanlige helsemessige fordeler, men det kan også være viktig av mange andre grunner. Til slutt er det dietten som er det primære verktøyet for å redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Svovel - desto mer verdsatt

Svovel blir mer og mer verdsatt som et svært kritisk næringsstoff, som mange andre ting i kroppen ikke fungerer skikkelig uten. Og sannsynligvis får du ikke nok svovel fra kostholdet. Svovel spiller for eksempel en kritisk rolle i avgiftning, og også i inflammatoriske tilstander. For avgiftning er svovel en del av en av de viktigste antioksidanter som kroppen din produserer: glutation. Uten svovel kan glutation ikke fungere. Svovel finnes i mer enn 150 forskjellige forbindelser i menneskekroppen. Det er svovelkomponenter i nesten alle typer celler, så det er ekstremt viktig.

MSM-pulver, som inneholder svovel, har blitt et godt brukt og trygt supplement brukt til en rekke problemer, inkludert leddgikt, ledd i leddene og håravfall. Bruk fører blant annet til:

 • Forbedret fleksibilitet i leddene.
 • Redusert smerte fra leddgikt og gjentatte bevegelser.
 • Forbedret fysisk energi.
 • Forbedret hudhelse og vitalitet.
 • Økt hårvekst
Best Body Nutrition MSM Kapsler

Hvordan hjelper MSM tabletter?

Metylsulfonyl-metan som det faktisk heter er funnet i de fleste av kroppens celler. Når vi blir eldre, blir cellene i kroppen mindre elastiske og samler mye avfall over tid. Dette gjør at cellens funksjon forverres. Metylsulfonyl-metan fører til at veggene i cellene blir mer permeable, og derfor kan avfall i cellen skylles bort. Dette har mange positive effekter på helsen.

Metylsulfonyl-metan er også en kraftig antioksidant som stopper frie radikaler i kroppen.

Leddgikt og Artrose

leddgikt motvirkes etter emne helbrede noen av skadene som skaper leddgikt smerte i stedet for bare å undertrykke smerte. De fleste vitenskapelige studier har vist at stoffet har en sterk effekt på leddgikt, reduserer smerte og forbedrer mobiliteten.

Smerter

Det bidrar til å redusere smerte og betennelse. MSM brukes over hele verden til å gi smertelindring mot kroniske smerter i for eksempel ledd og muskler. Det kan også gjenopprette kroppen etter trening og motvirke smerten og krampene i musklene.

Huden

fra MSM gir sjenerøse mengder kollagen og keratin, som begge er viktige for sunt hår og negler. Faktisk kalles MSM "skjønnhetsmineralet" på grunn av sin evne til å forbedre tykkelsen og styrken på neglen og håret på svært kort tid. I tillegg viser forskning også at MSM er ganske nyttig i behandling av hudforhold som:

 • psoriasis
 • eksem
 • rosacea
 • dermatitt
 • akne
 • flass

Metylsulfonylmetan er derfor godt for huden. Det holder hudens celler myke og elastiske. Huden blir sunn og blir ikke skadet av bevegelse og strekker seg eller blir rynket i den grad det ellers hadde blitt gjort.

Gjenoppretting

Det brukes av idrettsutøvere for å gjøre utvinning etter trening raskere, redusere trening og opprettholde glatthet og styrke lenger. Gjenopprettelsen er noe vi alle trenger noen ganger, men kanskje idrettsutøvere og styrke trener.

Tilrettelegging av cellene

MSM øker cellens permeabilitet, noe som betyr at det øker cellens evne til å skylle ut overflødige væsker og toksiner. Denne mekanismen har en svært viktig avgiftningseffekt, som i stedet skaper rom for viktige næringsstoffer i systemet, og forbedrer dermed den totale funksjonen til cellemembranen.

Økning av det totale energinivået

Vi forklarte nettopp hvordan MSM øker permeabiliteten til cellene våre. På grunn av denne økte permeabiliteten krever disse cellene en mindre mengde energi for å håndtere de akkumulerte toksiner. I tillegg blir det lettere for kroppen å absorbere næringsstoffer, noe som igjen reduserer mengden energi brukt på fordøyelsen.

Andre fordeler:

 • Hjelper i forhold som astma
 • Hjulpet i allergi
 • Nyttig for å opprettholde en riktig pH-balanse
 • Hjelper med å kurere mage problemer som diaré, kvalme, forstoppelse og hyperaciditet
 • Hjelper med å redusere snorking når det tas med 16 prosent vanninnhold
 • Hjelper forhold som kramper, hodepine og muskelsmerter, spesielt forårsaket av hormonell ubalanse
 • Helbredende karpaltunnelsyndrom
 • Bidrar til balanse mellom blodsukkernivå
 • Reduserer generelle stressnivåer

MSM forbedrer kroppens evne til å lage sine egne antioksidanter

AntioxidanterSvovel spiller en viktig rolle i produksjonen av glutation - en av de viktigste antioksidanter som kroppen din produserer. Glutation tjener også viktige funksjoner for avgiftning. Uten svovel kan glutation ikke fungere. Så selv om det ikke er en antioksidant i seg selv, er det en del av MSMs handling for å forbedre kroppens evne til å skape egne antioksidanter. Det gir også støtte til alle slags strukturelle proteiner, hvor svovel er en viktig rolle.

Glutathion har to forskjellige forhold i kroppen din. Det er redusert glutation og oksidert glutation. Forholdet mellom disse to indikerer total oksidativ status eller evne til blodplasma til å takle oksidativt stress. MSM forbedrer totalforholdet. Med andre ord har du mye mer redusert glutation som kan håndtere disse frie radikaler. Det er en type nøkkel til hvordan MSM virkelig kontrollerer oksidativt stress eller beskytter mot oksidativ skade og dermed kan ha disse terapeutiske fordelene.

Å ta MSM-pulver hjelper deg med å ta en større dose lettere enn vanlig MSM-kosttilskudd, og det vil bli billigere i det lange løpet. Det er et hvitt pulver som løses lett i vann eller juice. Smaken er som mineralvann. Et rent pulver faller til bunnen av glasset når det helles på vann. Når du rører det om, løser det seg opp. Ta ca. 2-8 gram om dagen i vann eller juice. Det blir omtrent to teskjeer om dagen. Hvor mye du trenger er helt individuelt og dette er bare en anbefalt dose. Hvis du har store problemer, kan du ta det to ganger om dagen. Ikke ta det før du sover, da vil det bli vanskelig å sovne.

MSM er bra for slitasjegikt, muskelsmerter, leddsmerter, hud- eller hårproblemer og akne. Det fungerer ved å redusere betennelsen i kroppen og reparere de skadede cellene. I stedet for bare å redusere smerte midlertidig med smertestillende, reparerer du skadede celler i kroppen. Prisene er lavere på internett enn i butikken.

Svovel er tilstede i alle levende celler.

Imidlertid oppstår problemer som leddgikt eller ledd og muskelsmerter hvis vi ikke får nok svovel til cellene.  Metylsulfonyl-metan reduserer disse problemene ettersom den erstatter svovel i cellene. Dette gjør at cellene kan repareres og fungere godt igjen.

MSM har en detox-effekt som forårsaker at avfall i cellene skylles bort, noe som er veldig gunstig for helsen. De som ikke har nok svovel i kroppen, kan føle stress og føle seg fysisk dårlig fordi svovel er noe som er viktig for kroppen. Det er en av kroppens viktigste næringsstoffer.

Hår, hud og negler

Svovel er en viktig del av hår, hud og negler. Hvis du har mangel på svovel, så er det synlig på de stedene. Kroppen må sulfureres for å opprettholde og reparere hår, hud og negler.

Antioxidanter

MSM inneholder også antioksidanter og kan bidra til å kurere allergi. Den kan også brukes lokalt i områder hvor der det er problemer. Hvis du tar det i form av en salve, kan det trenge gjennom huden og forbedre området der det påføres.

Atrtit

I kontrollerte studier har det vist seg signifikante forbedringer i smertereduksjon blant pasienter som brukte MSM. Fremfor alt har smerten og betennelsen blitt redusert. Det kan være bedre å bruke MSM-pulver i stedet for kapsler hvis du trenger å ta høye doser, det blir billigere og det er ingen additiver i det hele tatt.

MSM studier

I 2004 ble en randomisert, dobbeltblind kontrollert studie utført for å evaluere effekten av MSM på kneskade. De som deltok i studien, fikk 3000 mg to ganger daglig i placebo eller MSM i 12 uker. Pasientens smerte nivåer og funksjon ble deretter evaluert. Sammenlignet med placebo tok de som tok MSM kraftig redusert smerte og økt funksjon i hverdagen. Det var ingen uønskede bivirkninger som skjedde i studien.

I 2004 ble det utført en ytterligere randomisert dobbelblind studie for å måle effekten av MSM på leddgikt.

120 personer fikk MSM, glukosamin, begge eller placebo. De fikk en dose på 1500 mg per dag i 12 uker. De målte sin smerteindeks, hevelse-indeks og 15 meter gangtid. Det var signifikant reduksjon i smerte både hos dem som fikk MSM og de som fikk Glucosamine. Konklusjonen var at MSM, glukosamin eller kombinasjonen av de to reduserer smerten betydelig. De ga også en anti-inflammatorisk effekt som forbedret mobiliteten til pasientene.

MSM bivirkninger

MSM er en helt naturlig substans og finnes i planter og forskjellige typer mat. MSM kosttilskudd og MSM pulver er trygge når de tas gjennom munnen og ikke lengre perioder enn tre måneder. Det er imidlertid noen bivirkninger som kan oppstå hos personer som er følsomme overfor emnet. De vanligste bivirkningene er kvalme, diaré og hodepine. Av sikkerhetsgrunner er det ikke anbefalt for gravide.

Svovel rike matalternativer

Ideelt sett vil det være best å få svovelbehov fylt ut av maten du spiser. Det kan imidlertid være litt utfordrende i disse dager. Det har vært en overgang fra mange tradisjonelle matvarer som har vært de viktigste kildene til svovel, som kollagen eller keratin, som vi ikke spiser mye nå til dags.

Du kan sannsynligvis få nok hvis du lager ben fra økologiske oppdrettsdyr i en kjøttboks, og drikk kjøttboden fra regelmessig (eller bruk for supper og potter). Denne er veldig svovelrik og når du koker beina sakte, løser du disse næringsstoffene fra bein og i vannet.

MSM er funnet i nesten alle rå matvarer. Det er i grønne grønnsaker. Interessant, det er MSM i øl og kaffe. Det har faktisk blitt identifisert som en av de viktigste smakene i portviner ... rå melk har det høyest naturlig forekommende innholdet i MSM.

En tilnærming er matlaging og pasteurisering. Mens MSM er stabil mot ekstremitetene pH og temperatur, strømmer den og blir veldig lett å gass. Det er også veldig vannløselig. Så når den kokes ved høye temperaturer, bryter den helt enkelt bort i dampen. Derfor er det lett å fjerne under matlaging og behandling. Pasteurisering reduserer MSM innholdet med om lag 50 prosent. Så, for å få mest mulig MSM fra noe mat, må det være enten rå eller så minimalt behandlet som mulig.

MSM Dosering

Hvor stor MSM dosering du må ta avhenger av ditt problem. Det er tryggest å begynne å ta 500 mg MSM kosttilskudd daglig. Hvis du føler at du trenger mer, fortsett i en uke eller to, og øk dosen til 1000 mg daglig. Fortsett til du når dosen du vil ha. For slitasjegikt og leddgikt, anbefales vanligvis en dose på mellom 500 mg tre ganger daglig opp til  3 gram to ganger  om dagen.

Husk å drikke mye vann når du tar pulveret eller tablettene. Hvis du trenger en høy MSM dose, er det best å kjøpe MSM pulver.

Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
96 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.3 / 5
Sist redigert: 2020-01-06 08:48:49