Nypepulver - Toppliste produkter 2023

Nype, frukten av Rosa canina, brukes til en rekke ting - ikke minst som kosttilskudd for en bedre helse. Det kan lindre symptomene på leddgikt hvis det tas daglig og er også en stor kilde til vitamin C. Disse fruktene er en av de mest konsentrerte kildene til vitamin C som er tilgjengelige. Men hvis du ikke har tilgang til noen Nype busker i nærheten. Så har du i hvert fall Nypepulver tilgjengelig i en rekke nettbutikker. Men hvilken Nypepulver er best i testen? Vi har svaret!

Testvinnare - Bästa Nypepulver 2023

Här är en överblick över årets bästa Nypepulver.

  1. Helhetshälsa Strandnypepulver
  2. Organic Rosehip Powder, 200 g
  3. Nyperosefrøolje (kaldpresset) 30ml

Nypepulver ved vitamin C mangel og felles problemer

Nypepulver er et begrep som brukes til å referere til ekstrakter fra Nype frukten. Frukten kommer fra fjell planten, som kalles for eksempel småstein, torner eller hunder (Rosa Canina). Rosen vokser naturlig i mange deler av verden, inkludert Norden, men også Afrika og Nord-Amerika. De vokser vanligvis mellom 1 og 5 meter i høyden og har attraktive blomster som varierer i farger fra hvitt til rosa. Fargene på fruktene er vanligvis rød eller oransje. Frukten skjer tidlig på sommeren og har en modenhet gjennom hele sesongen til høsten. Under andre verdenskrig samlet den britiske regjeringen inn Nype frukter til å lage Nype suppe som en kilde til vitamin C for å erstatte sitrusfrukter som var umulige å få. Nype har en lang historie <i tradisjonell medisin.

Frukten og noen ganger til og med frøene av roséen er enten malt til et pulver eller lage til te. Det brukes blant annet til å behandle reumatiske sykdommer som slitasjegikt og reumatoid artritt. Det forbedrer felles helse ved å redusere smerte og stivhet. Foreløpige bevis tyder også på at Nypepulver kan gi fordeler for personer med diabetes, så vel som de med høyt blodtrykk og kolesterol. Det er hypotesen om at polyfosfatet kan ha en anti-fedme effekt. Disse påstandene krever imidlertid mer forskning fra vitenskapelige studier før det kan forsvares og støttes fullt ut.

Nypepulver lindrer leddsmerter gjennom immun suppressive effekter. Immunsystemet kan bidra til reumatiske sykdommer. En inflammatorisk cytokin som heter Interleukin 1-Beta (IL-1β) forårsaker bruskceller til å produsere proteiner som fordøyer og bryter inn i vevet. Ved moderat utvikling, oppmuntrer denne prosessen til celleomsetning, men fremfor alt bidrar denne prosessen til langsiktig felles vevsforringelse, noe som fører til leddgiktproblemer. Mens Nypepulver ikke reduserer IL-1β-nivåene i blodet, forstyrrer det i stedet sin evne til å aktivere katabolske proteiner. Nypepulver kan også redusere kjemotaksis, som er transport av immunceller i vev. Dette tjener som både en antiinflammatorisk og immun suppressive mekanismer. Noen spør spørsmålet hvilken Nypepulver er egentlig best for leddene? Så lenge pulveret er av høy kvalitet, vil du som bruker få maksimalt resultat av produktet. Det er derfor viktig at du ser på innholdsfortegnelsen og lager et bilde av merkevaren på produktet.

Nyponfrukt

Nypepulver dosering

Det er faktisk ingen standard satt i stein for dette fantastiske pulveret. På den annen side, hvis du ser deg rundt blant ulike aktører, er standarddosen for Nypepulver 3-10 g per dag delt inn i to doser. Pulver er vanligvis den foretrukne formen av tilskudd og er fortrinnsvis tatt i forbindelse med måltider. Doser opptil 40 g har blitt brukt i studier. Bortsett fra visse tarmproblemer, er det ikke skadelig å ta disse dosene for mennesker.

4 tips om ting du skal spise med Nypepulveret

Du kan få både tørt og kjedelig å spise ditt kjøpte Nypep ulver uten tilbehør. I stedet anbefaler vi å blande det sammen med noe annet. Et godt tips er å sørge for at tilleggsutstyret også er nyttig.

Nedenfor er fire forslag til tilbehør du kan blande din Nypepulver med:

  1. Til frokost blandingen din - Stryk over en eller to teskjeer med Nypepulver over din mysli som du spiser sammen med noe naturlig yoghurt, en idé som vil være både bra og nyttig.
  2. Sammen med isen - Ja, du ser riktig! Nype over et tynt lag med is kan til og med forbedre smaksopplevelsen i noen tilfeller. Pass på at du ikke tar på for mye, da det kan ødelegge både din is opplevelse og være vanskelig å svelge / spise.
  3. I den grønne smoothien din – Bland inn en spiseskje med Nypepulver, det er en veldig god ide som vi anbefaler. Selvfølgelig vil du se at andre ingredienser er også nyttige.
  4. I et glass varmt vann - Drypp i en rugfylt tallerken i et glass varmt vann - men ikke kokende - og bland i halv sitronsaft og et mynteblad - mødre!

Andre helsemessige fordeler med Nypepulver

Det finnes et bredt spekter av helsemessige fordeler med Nypepulver. Noen av dem har allerede snakket om. Vår test hvor det beste Nypepulveret er oppført, er basert på hva vi mener. Men da vi undersøkte pulverne, var de fleste veldig gode. Her er de ytterligere fordelene ved å få Nypepulver:

Du får lavere kolesterol

Vanlig inntak av Nype-ekstrakt har vært knyttet til senket kolesterolnivå. Frukten er spesielt effektiv for overvektige brukere - brukere som konsumereer en drikk laget av nype pulver daglig i seks uker hadde en betydelig nedgang i det totale kolesterolinnhold i blodet med så mye som 5 prosent. Denne reduksjonen kan også redusere risikoen for hjertesykdom med 17 prosent. Nype kan også brukes som et trygt alternativ til anti-kolesterol medisiner (som statiner) som kan ha bivirkninger.

Kan forhindre kreft og andre kroniske sykdommer.

Nype inneholder aktive forbindelser kalt karotenoider, som er kjent for å redusere ekspansjonshastigheten av visse former for svulst. Nype-ekstrakt ble også funnet for å forhindre epitel, noe som kan skyldes strålebehandling hos pasienter med hode og nakke kreft. Frukten har også blitt observert for å stoppe og til og med reversere veksten av enkelte kreftformer.

Nype inneholder overraskende også lykopen (noe som gir den sin røde farge) Lykopen er populær for sine egenskaper mot kreft. Det stimulerer kommunikasjon mellom celler, hvis skade fører til vekst av krefttumorer

Nypepulver til hesten?

Mange av oss setter pris på Rosens skjønnhet uten å forstå hvor sunt planten egentlig kan være (eller frukten i dette tilfellet). Heldigvis har flere og flere mennesker de siste årene forstått hva nyttig nipone er og har begynt å konsumere dem i økende grad. Som forbruker bør du så raskt som mulig skille mellom sunne Nypeprodukter med f.eks. Nippesuppe som du kan kjøpe i noen matbutikker. Dette fordi de inneholder mengder tilsatt sukker. Men hvis du tar deg tid til å sjekke ut de bedre produktene, vil du raskt forstå hvor fantastisk de er. Nyretillegg er tilgjengelig for deres generelle helsemessige fordeler. Det som nylig har blitt stadig mer populært, er at produktet brukes til hester for å ta vare på spesifikke sykdommer.

Fordeler og ulemper med å gi hesten Nypepulver

Antioksidanter Antioksidantegenskaper

som inngår i niponen, er nyttige for å opprettholde en sunn kropp, både for deg og for hesten din. Studier har vist at antioksidanter beskytter kroppen mot spesifikke sykdommer som kreft, leddgikt og hjerte og karsykdommer. Overdreven mengde frie radikaler skyldes dårlig ernæring, trykk og skadet vev hos både mennesker og hester. Infeksjoner reduserer hestens vitamin C innhold, og dette kan også hemme utvikling og reparasjon av bein og bruskvev. De antioksidanter som finnes i nipone kan bidra til å nøytralisere frie radikaler og holde hesten din frisk.

Vitamin C-innhold og andre næringsstoffer

med mindre dyrlegen anbefaler spesielt at hesten får et vitamin C supplement, for en nåværende helse bekymring, som allergiske reaksjoner, for eksempel, er det lite sannsynlig at du trenger noe slikt. I motsetning til oss kan hestene lage sitt eget vitamin C, så kosttilskudd er vanligvis ikke avgjørende. Men hvis han trenger ekstra vitamin C, kan du enkelt legge det til i hestens diett. Dette kan gjøres ved for eksempel å plukke opp tørket Nype og spre seg inn i den vanlige maten. Du kan også koke te i de hakkede nyper som deretter spredt ut over hestens mat (selvfølgelig det vil være kaldt da).

Nype inneholder vitaminer D, E og A, sammen med antioksidanter som støtter immunsystemet. Hvis veterinæren din avgjør at hesten din trenger tilskudd av vitamin C du er sannsynlig å dra nytte mer fra diverse andre kilder med mindre sukker. Disse frøene gir også Omega-6 fettsyrer, selv om hesten din får dette gjennom annen mat.

Ulemper med Nypepulver til hesten

Kanskje den største ulempen ved å gi hesten din Nype frukt eller Nypepulver er at han kan få diaré. Dette er noe som kan være seriøst for hesten din. Du bør også være klar over at det naturlige sukkerinnholdet i nipone er relativt høyt.

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
58 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.2 / 5