Rosenrot

Rosenrot er en adaptogen urte som brukes som kosttilskudd for å redusere tretthet, øke energi og øke motstanden mot stress-indusert helse. Rosenrot anses som den "nye ginseng" for sin evne til å hjelpe brukerne med å bekjempe tretthet, forbedre kognitiv funksjon (minne, mental hastighet, fokus), øke fysisk ytelse og forbedre total helbred. Nedenfor ser vi noen veldig gode rosacea tabletter.

Rosenrot for økt energi og mental evne

Rosenrot, med det vitenskapelige navnet Rhodiola Rosea, har ikke, som mange tror, ​​noe å gjøre med roser, mer enn at roten lukter som roser. Rosenrot er en plante som vokser vilt i Asia, Nord-Amerika og Nord-Europa. I Sverige er rosenrøtter mest vanlige i fjellet, men kan også finnes i Hälsingland Norrbotten og i Västra Götaland. Med andre ord er roten ganske klima-resistent. I denne sammenheng skal det bemerkes at rosenrot er fredet i fylket Västra Götaland.

Rhodiola er en såkalt adoptgen plante, der hører også, for eksempel, schisandra og Ginseng er kjent for de samme egenskaper som arktisk roten. Sin positive effekt på menneskekroppen har vært kjent i lengre tid og i gamle dager, spiste de den rå, som en salat, eller dampet. For eksempel er det hevdet at antikke greaks for rosacea å motvirke hodepine. Da Carl von Linnaeus 1775 klassifiserte rosenrøtter, beskrev han dem som en medisinsk plante. Deretter rosenrot er relativt rikelig i de svenske fjellene ble tidlig en viktig del av det samiske kostholdet. Roten bør helst plukkes når frosten kommer om høsten. De grønlandske oppdaget også tidlige røtter sine fordeler. De, som de svenske samene, spiste de vitamin C-rike bladene så vel som roten for å holde seg frisk og sterk. Det hevdes også at vikingene brukte rosenrot som et farmasøytisk legemiddel. I Sibir anbefales rosenrot til førti ulike plager og "Yellow Emperor bok" skrevet i Kina i 3000-tallet f.Kr., beskrevet rosenrot som en av de beste medisinske plantene og ordinert blant annet som et afrodisiakum og som et godt middel for å øke vitalitet.         

Rosenrot selges nå både som kosttilskudd og som et legemiddel godkjent av Legemiddelstyrelsen, urtemedisiner. Noen av de positive effektene av rosenrot er det samme som man kan oppleve fra for eksempel koffein, men med en betydelig forskjell. Koffein er en såkalt stimulant,, som betyr at kroppen blir vant til det og krever over tid økt dosering for å gi samme effekt som de fleste kaffedrikkere selv har funnet. Rosenrot kan imidlertid kan ikke kroppen bli vant til rosenrot på samme måte, og den samme doseringen kan brukes i lang tid uten å redusere effekten etter hvert inntak, og derfor må dosen ikke økes selv etter en lengre brukstid. Rosenrot inneholder mer enn 140 forskjellige og aktive stoffer som sammen eller individuelt påvirker kroppens ulike funksjoner. På mange måter er rosenkransen en unik plante, for eksempel er det få planter som kan gi både en spennende og beroligende effekt.

Rosenrot forteRosenrot brukes til å øke energi, utholdenhet, styrke og mental evne. Det fungerer også som et "adaptogen" for å hjelpe kroppen til å tilpasse seg og motstå fysisk, kjemisk og miljømessig stress. Det brukes også til å forbedre atletisk ytelse, forkortet utvinnings tid etter lang trening, forbedre seksuell funksjon. Det brukes også mot depresjon og hjertesykdom som uregelmessig hjertefrekvens og høyt kolesterol. Noen mennesker bruker rosenrød til behandling av kreft, tuberkulose og diabetes. forebygge forkjølelse og influensa, anti aldring og leverskade, samt for å forbedre hørsel, styrke nervesystemet og forbedre immunitet.

På foreldreforumet Anna Wahlgren.com skriver en leser: "Vi prøvde å få barn i nesten tre år. Da vi nettopp startet en undersøkelse, begynte jeg å spise rosenrot. Etter to måneder var jeg gravid. Jeg kan ikke si at tabletter hadde noe å gjøre med det - men jeg tror det. Placebo-effekten var ikke i det hele tatt fordi jeg trodde ikke på at at det ville fungere. Jeg tok dem bare på å få mine helsekost venner til å slutte å mase. De to var ikke planlagt, men kom bare kom på farten. Da hadde jeg begynt å spise rosenrot igjen fordi jeg følte meg så bra etter fødselen. "

Effekter av rosenrot

Rosenrot funker relativt raskt og allerede innen en time kan man føle spenningseffekten og oppleve et bedre mentalt fokus. Siden mange rapporter har vist at flere individer får bedre søvn etter at de begynte å spise rosmarin, har det blitt antatt at det også har en beroligende effekt. En rekke studier på blant annet sykepleiere med nattpleie har vist at rosenrot øker minnet og konsentrasjonsevnen.

For mye stress er som vi alle ikke vet godt. Spesielt personer som er utbrent eller deprimert er spesielt følsomme ovenfor stress. En av hormonene som øker i stress er kortisol. Rosenrot senker kortisolinnholdet i kroppen mens du øker nivået av serotonin som er et hormon som gir økt trivsel. Studier har vist at rosenrot kan øke serotonininnholdet i kroppen med opptil 30 prosent. Antidepressiva virker også ved å øke serotoninnivåene. Forskjellen mellom antidepressiva og rosenrot er at antidepressiva stoffer har mange bivirkninger som kolofonium ikke har. Rosenrot kan få oss til å føle oss lykkeligere, og redusere risikoen for depresjon og utbrenthet. Som nevnt tidligere, trodde kineserne tidlig at rosenrot var et godt afrodisiakum, det vil si et middel som øker sexlysten. Som i Sibir der det er en tradisjon å gi en bukket med rosenrot til ny-gifta ektepar.

Har rosenrot noen effekt på sexlysten og vitalitet? Ja, det kan faktisk ha. Dette fordi rosenrot reduserer kroppens stressnivå og stress og sex er ikke en god kombinasjon. Ved stress konvergerer blod karene, og for mannens del fører det til at han blir verre og kanskje til og med fraværende ereksjon, fordi stivheten i penis oppstår gjennom blodfylling. Kvinnen gjør det samme, stress trekker blodkarene sammen, og vagina svulmer ikke så mye og er heller ikke så følsomt for berøring. Stress reduserer også blodstrømmen til kvinnens brystvorter, og de blir heller ikke like følsomme for å røre under stress. De er, så å si, den fysiske stress-stammen som roser rot reduseres ved å redusere stress og gjøre oss til å føle seg roligere. Men det påvirker også psykisk,

Rosenrot har en positiv innvirkning på minne vårt og tenkemåten vår. Når vi spiser rosenrot øker utskillelsen av dopamin, noradrenalin og serotonin, som betyr at våre kognitive prosesser, det vil si vår evne til å oppfatte, tenke, planlegge og sette oss bedre, men også vår bevissthet på frifot, og vår evne til å oppfatte følelser, både egne og andres.

Rhodiola hjelper oss til å gå ned i vekt, ved å redusere mengden av kortisol i kroppen og gjør fordøyelsen av fett raskere ved å øke mengden liposyl og redusere mengden perilitiner.

Dosering av rosenrot

1 tablett 2 ganger daglig, helst med måltider, er normal dose. Kontroller pakningsdoseringsinstruksjonene. Rosenrot kan også tas som en akutt enkelt dose ved for eksempel tretthet og stress, deretter i en dose på 288-680 mg per gang.

Når rosenrot har vist seg å ha en variasjon på bellstørrelse, det vil si standardvariasjon, anbefales det ikke å overskride ovennevnte dose på 680 mg fordi høyere doser kan være ineffektive og muligens gi en motsatt effekt av den ønskede.

Kan alle spise rosmarin?

Rosenrot anbefales for de som er helt friske, både fysisk og mentalt. Personen som lider av alvorlige problemer, bør alltid søke lege først og fremst. Vegetarianere og veganer kan spise rosmarin uten problemer. Fremfor alt anbefales kolofonium for personer som lider av kronisk tretthet og energitap.

Kan personer som er gravide eller ammer spise rosenrot?

Enhver som er gravid eller ammer, bør ikke spise rosenrot. Dette har ennå ikke blitt fullt ut undersøkt hvordan rosenkransen påvirker gravide eller ammende kvinner, heller ikke føtal eller dibarnisk. Hvis du lider av alvorlige sykdommer, anbefales det at du konsulterer legen din før du spiser rosenrot.

Kan diabetikere spise rosenrot?

Diabetikere bør unngå rosenrot av samme grunner som gravid og ammende, det har ikke blitt grundig undersøkt hvordan den økte energimetabolismen i kroppens celler, som rosenrot ofte forårsaker, påvirker diabetikere. Kan personen som lider av bipolar lidelse, er maniker eller har psykose spise rosenrot.

Personer som lider av enten bipolar lidelse, er maniker eller psykose bør unngå rosenrot helt, fordi disse menneskene kan lide ytterligere som følge av inntak av rosenrot eller s kan symptomene til og med forverres.

Kan folk med høyt blodtrykk spise rosenrot?

Hvis du har høyt blodtrykk, bør du unngå rosenrot, fordi det kan øke blodtrykket hos mennesker i noen tilfeller. Hvis du har en planlagt operasjon, må du også slutte å ta rosenrot flere uker før operasjonen, fordi det kan gjøre blodet tynnere. Rådfør deg også med legen din dersom du tar antikoagulantia eller kosttilskudd, og du vil også spise rosenrot.

Er det noen bivirkninger ved å spise rosenrot?

Det er ingen kjente alvorlige bivirkninger ved å spise rosenrot. Bivirkninger er svært sjeldne. Det har blitt rapportert om personer som har kjent at de har hatt mye overskuddsenergi, noe som ikke er farlig i seg selv, men det kan oppfattes som forstyrrende for noen mennesker.

Kan barn spise rosenrot?

Foreløpig har medisinsk litteratur ikke vist om noen bivirkninger som er knyttet til bruken av denne urten hos barn. For å være på den sikre siden burde ikke rosenrot brukes av barn under 10 år, med mindre det anbefales av en kvalifisert lege.

Rosenrot er ikke vanedannende, du kan spise produktet i lange perioder uten å bli avhengige av det. Effekten kan imidlertid bremse etter en stund, noe som får noen til å øke dosen av rosenrot. Dette kan føre til at produktet mottar motsatt effekt til den tiltenkte. Det er bedre å stoppe bruken av rosmarin med jevne mellomrom. Oppholdet trenger imidlertid ikke å være spesielt lenge, for eksempel er en måneds opphold er nok.

Noen vitenskapelige tester av rosenroten

I en russisk undersøkelse undersøkte man effekten av en akutt enkeltdose rosenrot. 161 russiske militære kadetter ble utsatt for en rekke med fem psykisk krevende tester, både på ettermiddagen og tidlig på morgenen etter en hel natts tjeneste. Rosenrot i to forskjellige doser, 370 mg og 555 mg, og placebo ble tatt en time før morgenprøve.

I tre av de fem testene var kadettene som fikk rosenrot i noen styrke bedre enn de som fikk placebo eller ingenting. Forskerne kalkulerte noe de kalte, anti-tretthetindeksen, som viste at de som fikk rosenrot, ble 2-4 prosent bedre på morgenprøven sammenlignet med ettermiddagstesten, mens for de som fikk placebo eller ingenting, ble testene ca. 10 prosent verre.

En svensk studie utført ved Uppsala universitet i 2008 viser at en måned med relativt høy dose kolofoniumbehandling har en effekt på utbrente pasienter. 60 pasienter som lider av stressrelatert tretthet ble randomisert til fire tabletter (tilsvarende 576 mg ekstrakt) av rosenrot per dag eller placebo. Pasientene som fikk aktiv behandling var betydelig mer utsatt og hadde betydelig bedre verdier i de fleste mål etter en måned.

En dobbelt-blind, placebo-kontrollert pilotstudie av stimulerende og adaptiv virkning av Rosenrot ble utført på elevens tretthetssymptomer forårsaket av stress i løpet av en prøveperiode med en gjentatt lang dose dag. Undersøkelsen konkluderte med at 20 dager rosenrots tilskudd IP (100 mg) kunne forbedre neuron motor trening (nøyaktigheten av labyrinttrekkeprøvning), minske slitasjen og øke velvære i forhold til placebogruppen. Eksamen poengsummen var 8,4% høyere i rosenrot kretsen sammenlignet med placebogruppen.

Hos friske og ellers aktive (men ikke utøve) fag gitt en akutt dose på 100 mg rosenrot eller 4 uker rosenrots tilskudd, kom en forbedring i tiden frem til tretthet, og forbedring av oksygenopptak uten noen vesentlig innflytelse på effekten. Oppmerksomhet og reaksjonstid var upåvirket i denne studien.

I en dobbeltblind studie ble effekten av rosenrot på den mentale ytelsen til friske leger som arbeidet nattskift studert. Studien fant ut at sunne leger som fikk et kosttilskudd av rosenrot med 170 mg per dag i to uker følte betydelig mindre tretthet vurderes med en samlet tretthet indeks og også forbedret ytelse arbeidsrelaterte oppgaver med ca. 20%.

Vår moderne verden fortsetter å snurre i et stadig raskere tempo. Så da er det bra at vi kan ta kontroll ved hjelp av en gammel, medisinsk plante som bidrar til å bekjempe stress og utbrenthet. En plante som gir oss energi og reduserer tretthet og øker både den fysiske og mentale kapasiteten vår. Mens det gir oss velvære og indre fred. Rosenrot er urte som gjør dette og mye mer. Ved å spise rosmarin i ekstrakt eller kapselform, kan vi oppnå alt dette og mer. Med sin enorme evne til å avverge stressrelaterte problemer har rosenrot etablert en livslang stilling når det gjelder hva som skal tas når man føler seg stresset og overbelastet. Finnes det virkelig en grunn for å ikke prøve?

Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
88 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.2 / 5
Sist redigert: 2020-01-06 08:48:50