Spirulina tabletter og pulver - Best i test

Spirulina er et naturlig "algerpulver" (cyanbakterier) som er ekstremt proteinrikt og en god kilde til antioksidanter, B-vitaminer og andre næringsstoffer. Når det høstes riktig, fra ikke-forurenset dammer og bekker, er det et av de mest potente næringsstoffene som er tilgjengelige på jorden. Den består i stor grad av protein og essensielle aminosyrer og anbefales også til vegetarianere på grunn av dets høye naturlige jerninnhold.

Testvinnare - Bästa Spirulina 2024

Här är en överblick över årets bästa Spirulina.

  1. Marcus Rohrer Spirulina
  2. Supernature Spirulina
  3. Spirulina Mint kakao
  4. Spirulinapulver, 200 gram
  5. Organic Spirulina Powder, 200 g

Alt du trenger å vite om Spirulina

Noen ganger er inntaket av vanlig mat ikke nok til å gi kroppen ernæringen og energien du trenger. Det kan være av ulike grunner at daglig matinntak ikke er tilstrekkelig og kan avhenge av både ytre omstendigheter og ubalanse i kroppen. Når dette skjer, må du kanskje hjelpe kroppen din litt ved å få nok ernæring (for eksempel vitaminer og mineraler) og energi for å oppnå nivåene du trenger. For å hjelpe kroppen med dette, finnes det et bredt spekter av kosttilskudd for å komplettere det daglige kostholdet.

Ernæringsmessige kosttilskudd er vitaminer og mineraler i konsentrert form og er tilgjengelige i forskjellige former som pulver, kapsler eller tabletter. Det er imidlertid ikke bra å spise kosttilskudd hvis du ikke trenger det, da kan det ikke bare være unødvendig, men direkte farlig. Det finnes både kjemisk tilberedte kosttilskudd, men også de som er laget av naturlige ingredienser. Kosttilskudd bør aldri erstatte ekte mat, men bør betraktes som et supplement.

På ulike stadier av livet, kan du trenge forskjellige typer kosttilskudd, etterhånden som kroppens behov endres hele tiden. Selv kvinners og menns behov er forskjellige når det for eksempel er en klar forskjell i behovet for jern, noe som er et eksempel på kosttilskudd som er vanlige for kvinner å spise. Du kan ha forskjellige behov hvis du trener mye, noe som skjer i menns syklus som du er i hvis du har sykdommer som påvirker kroppens funksjoner, hvis du vil bli gravid eller er gravid. Men det gjelder også å finne riktig kosttilskudd for sine egne behov for å oppnå ønsket effekt.

Spirulina er et allsidig kosttilskudd som raskt har blitt veldig populært og har spredt seg blant tusenvis av brukere over hele verden på grunn av egenskapene og det neste magiske innholdet. Dette kosttilskuddet er i cyanobakterier, som er en blå-grønne mikroalger som finnes naturlig i både ferskvann og saltvann, men nå dyrkes men dette alge i dammer av ferskvann når etterspørselen er så stor at det er, og du har til å møte etterspørselen med økt tilbud. Alger dyrkes hele året og høstes når det er et grønt gelatinete quilt på vannoverflaten. Oftest finnes disse dyrkningsvannene i mer tropiske klimaer og ligger fortrinnsvis på øyer.

spirulinaDet er fordi celleveggene i disse algene er så myke at de gjør det svært enkelt for kroppen å absorbere alle næringsstoffene som finnes i den og kan dermed romme tillegget. Spirulina er klassifisert som verdens mest næringsrike plante og mat med innhold av over 100 forskjellige næringsstoffer. 50 forskjellige arter av alger spirulina har blitt oppdaget, men den vanligste er Spirulina platensis, også kalt Arthrospira platensis, og det er arten som vi kan kjøpe i helsekostbutikker og apotek. De fleste velutstyrte helsekostbutikker og apotek tilbyr i dag Spirulina i noen form. Spirulina er reseptfritt og kan kjøpes i butikker både online og i fysiske butikker.

Siden Spirulina er en alge og vokser i vann, er det en sterk smak av bare "hav", fisk og skalldyr. En sterk smak som kan være vanskelig å skjule, og som gjør ar mange ikke er i stand til å ta kosttilskuddet. I USA har alger blitt brukt mye de siste 3 tiårene, og nå har populariteten spredt seg over Atlanterhavet og landet her i Sverige.


Hva inneholder Spirulina?

Dette kosttilskuddet har blitt så populært som det er i dag fordi det er det eneste kosttilskuddet du trenger, det er over 100 forskjellige næringsstoffer i denne planten og kalles derfor all-in-one grønnsak. Spirulina tilbyr alle de essensielle aminosyrene som eksisterer og de er livsnødvendige, men kroppen vår klarer ikke produsere selv, men må konsumeres gjennom dietten. Gjennom denne planten får vi også alle typer B-vitaminer, inkludert B12, som spiller en viktig rolle i kroppens ulike funksjoner og immunforsvaret. Spirulina inneholder også mineraler som magnesium, jern, sink og kobber, da de alle har en stor og viktig betydning for kroppens ulike funksjoner og immunsystem. I tillegg gir Spirulina også et tilleggs protein som finnes i planten, krom, kalium, kalsium, tiamin, vitamin A, SOD, niacin, riboflavin, klorofyll, karotenoider, fycocyaniner og GLA.

For eksempel er det tre ganger så mye protein i Spirulina sammenlignet med biff og ti ganger mer jern i tilskuddet enn i lever. Spirulina hjelper oss dermed til å få i oss alle næringsstoffene som kroppen trenger og i tilstrekkelig mengde til å fungere som den skal.

Spirulinapulver og spirulina tabletter

Spirulina er tilgjengelig som tabletter og pulver, noe som gjør det enkelt å innta og konsumere til tross for den litt spesielle smaken. Pulveret er populært å blande i smoothies eller lage sunne ernæringsmessige shots av, og vi har sett det på utallige sosiale medier med store påvirkere der de har vist spirulina i shots, smoothies, boller eller grøt. Det fungerer også godt å bruke kosttilskudd i annen matlaging, for eksempel supper, potter og dressinger. Spirulina har en veldig spesiell smak, som gjør det enkelt å blande sitron i skudd eller bland i Spirulina med andre drikker med sterk smak. Mange som bruker tilskuddet, både spirulina pulver og tabletter hjemme for enkelt å variere hvis du ønsker et raskt inntak av kosttilskudd i form av tabletter, eller hvis du har litt ekstra tid, og kan bruke ut spirulina pulver i en smoothie eller til matlaging. Det er derfor godt å variere mellom de to formene.

Spirulina for hele familien

Spirulina er et kosttilskudd som kan brukes både til barn og voksne, og også til familiens kjæledyr, så det er virkelig et supplement for hele familien. Det er derfor spesielt takknemlig at det er spirulina pulver da det er lett å blande inn i smoothies eller grøt for spedbarn for å fjerne smaken, men også lett å blande i våtforen til dyrene.

Spirulina brukes ofte som kosttilskudd i hard trening når det gjelder å hjelpe kroppen til å bygge muskler og for å lette utvinningen mellom treningen. Denne algen har evnen til å fremme veksten av muskler mens økt metabolisme og bidrar til vekttap.

Det er imidlertid to anledninger i livet at du ikke skal ta spirulina enten som et pulver eller en tablett, og når du er gravid eller når du ammer. Dette kosttilskuddet har en sterkt økende evne til å rense kroppen for gift som kan gi uønskede effekter under graviditet og amming. Men det er ikke galt å øke kroppen med spirulina for en fremtidig graviditet for å gi en ekstra, siste push til kroppen for hva som kommer, siden svangerskapet er en stor belastning på kroppen og helsen.

Dette tillegget har blitt svært populær blant vegetarianere og veganere å konsumere, disse gruppene har vanligvis problemer med å få et balansert kosthold der alle vitaminer og mineraler inkluderes. Med Spirulina forsikrer de seg om at de ikke trenger å lide av noe vitamin- eller mineralmangel til tross for deres alternative diett.

Dosen varierer, selvfølgelig, avhengig av formålet med kosttilskudd, men også om det er barn, voksen eller dyr som tar Spirulina. Det er viktig å lese doseringsnotene nøye for å unngå uønskede effekter og bivirkninger.

Noen ganger er inntaket av vanlig mat ikke nok til å gi kroppen ernæringen og energien du trenger. Det kan være av ulike grunner at daglig matinntak ikke er tilstrekkelig og kan avhenge av både ytre omstendigheter og ubalanse i kroppen. Når dette skjer, må du kanskje hjelpe kroppen din litt ved å få nok ernæring (for vitaminer og mineraler) og energi for å oppnå nivåene du trenger. For å hjelpe kroppen med dette, finnes det et bredt spekter av kosttilskudd for å komplettere det daglige kostholdet.

Ernæringsmessige kosttilskudd er vitaminer og mineraler i konsentrert form og er tilgjengelige i forskjellige former som pulver, kapsler eller tabletter. Det er imidlertid ikke bra å spise kosttilskudd hvis du ikke trenger det, da kan det ikke bare være unødvendig, men direkte farlig. Det finnes både kjemisk tilberedte kosttilskudd, men også de som er laget av naturlige ingredienser. Kosttilskudd bør aldri erstatte riktig mat, men bør betraktes som et supplement til dette.

På ulike stadier av livet, kan du trenge forskjellige typer kosttilskudd, etterhånden som kroppens behov endres hele tiden. Selv kvinners og menns behov er forskjellige når det for eksempel er en klar forskjell i behovet for jern, noe som er et eksempel på kosttilskudd som er vanlige for kvinner å spise. Du kan ha forskjellige behov hvis du trener mye, noe som skjer i menns syklus mens du er i hvis du har sykdommer som påvirker kroppens funksjoner, hvis du vil bli gravid eller er gravid. Men det gjelder også å finne riktig kosttilskudd for sine egne behov for å oppnå ønsket effekt.

Alt du trenger å vite om Spirulina

Spirulina er et allsidig kosttilskudd som raskt har blitt veldig populært og har spredt seg blant tusenvis av brukere over hele verden på grunn av egenskapene og det neste magiske innholdet. Dette kosttilskuddet er i cyanobakterier, som er en blå-grønn mikroalger som finnes naturlig i både ferskvann og saltvann, men nå dyrkes men dette alge i dammer av ferskvann når etterspørselen er så stor at det er, og du har til å møte etterspørselen med økt tilbud. Alger dyrkes hele året og høstes når det er et grønt gelatinete quilt på vannoverflaten. Oftest finnes disse dyrkningsvannene i mer tropiske klimaer og ligger fortrinnsvis på øyer.

Det er fordi celleveggene i disse algene er så myke at de gjør det svært enkelt for kroppen å absorbere alle næringsstoffene som finnes i kroppen og dermed kan romme tillegg. Spirulina er klassifisert som verdens mest næringsrik plante og mat med innhold av over 100 forskjellige næringsstoffer. 50 forskjellige arter av alger spirulina har blitt oppdaget, men den vanligste er Spirulina platensis, også kalt Arthrospira platensis, og det er naturen som vi kan kjøpe i helsekostbutikker og apotek. De fleste velutstyrte helsekostbutikker og apotek tilbyr i dag Spirulina i noen form. Spirulina er reseptfritt og kan kjøpes i butikker både online og i fysiske butikker.

Siden Spirulina er en alger og vokst i vann, er det en sterk smak av bare "hav", fisk og skalldyr. En sterk smak som kan være vanskelig å skjule, og som gjør mange ikke i stand til å ta kosttilskudd.

I USA har alger blitt brukt mye de siste 3 tiårene, og nå har populariteten spredt seg over Atlanterhavet og landet her i Sverige.

Hva inneholder Spirulina?

Dette kosttilskuddet har blitt så populært som det er i dag fordi det er det eneste kosttilskuddet du trenger, det er over 100 forskjellige næringsstoffer i denne planten og kalles derfor all-in-one vekst. Spirulina tilbyr alle essensielle aminosyrer som eksisterer og er essensielle for livet, men som kroppen vår ikke kan produsere selv, men må tas gjennom dietten. Gjennom denne planten får vi også alle typer B-vitaminer, inkludert B12, som er vanskelig å komme videre og det er et emne som mange mangler. Spirulina inneholder også mineraler som magnesium , jern , sink og kobber, da de alle har en stor og viktig betydning for kroppens ulike funksjoner og immunsystem. I tillegg gir Spirulina også et tilleggprotein inneholdt i planten, krom , kalium , kalsium , tiamin, vitamin A, SOD, niacin, riboflavin, klorofyll, karotenoider, fycocyaniner og GLA.

For eksempel er det tre ganger så mye protein i Spirulina sammenlignet med biff og ti ganger mer jern i tillegg enn i leveren.

Spirulina hjelper oss dermed til å komme i alle næringsstoffene som kroppen trenger og i tilstrekkelig mengde til å fungere som det skal.

Spirulin pulver og spirulin tabletter

Spirulina er tilgjengelig som tabletter og pulver, noe som gjør det enkelt å innta og konsumere til tross for den litt spesielle smaken. Pulveret er populært å blande i smoothies eller lage sunne ernæringsmessige bilder av, og vi har sett det på utallige sosiale medier med stor influencer der de har vist seg spirulina i skudd, smoothies, boller eller grøt. Det fungerer også godt å bruke kosttilskudd i annen matlaging, for eksempel supper, potter og dressinger. Spirulina har en veldig spesiell smak, som gjør det enkelt å blande sitron i skudd eller bland i Spirulina med andre drikker med sterk smak. Mange som bruker bidraget, både spirulinapulver og tabletter hjemme for enkelt å variere hvis du ønsker en rask inntak av kosttilskudd i form av tabletter, eller hvis du har litt ekstra tid, og kan bruke ut spirulinapulver i en smoothie eller til matlaging. Det er derfor godt å variere mellom de to figurene.

Spirulina for hele familien

Spirulina er et kosttilskudd som kan brukes både til barn og voksne, og også til familiens kjæledyr, så det er virkelig et supplement for hele familien. Det er derfor spesielt takknemlig at det er spirulinapulver da det er lett å blande inn i smoothies eller grøt for spedbarn for å fjerne smaken, men også lett å blande i våtfor til dyrene.

Spirulina brukes ofte som kosttilskudd i hard trening når det gjelder å hjelpe kroppen til å bygge muskler og for å lette utvinningen mellom treningen. Denne algen har evnen til å fremme veksten av muskler mens økt metabolisme og bidrar til vekttap .

Det er imidlertid to anledninger i livet at du ikke skal ta spirulina enten som et pulver eller en tablett, og når du er gravid eller når du ammer. Dette kosttilskuddet har en sterkt økende evne til å rense kroppen av gift som kan gi uønskede effekter under graviditet eller amming. Men det er ikke galt å øke kroppens med spirulina for en fremtidig graviditet for å gi en ekstra, siste push til kroppen for hva som kommer når svangerskapet er en stor belastning på kroppen og helsen.

Dette tillegget har blitt svært populær blant vegetarianere og veganere å konsumere disse gruppene har vanligvis problemer med å få et balansert kosthold med alle vitaminer og mineraler bør inkluderes. Med Spirulina forsikrer de seg om at de ikke trenger å lide av noe vitamin- eller mineralmangel til tross for deres alternative diett.

Dosen varierer, selvfølgelig, avhengig av formålet med kosttilskudd, men også om det er barn, voksen eller dyr som tar Spirulina. Det er viktig å lese doseringsnotene nøye for å unngå uønskede effekter og bivirkninger.

Effekter og bivirkninger av spirulina

Spirulina er en veldig takknemlig plante art og har en god innflytelse på kroppene våre. Helsen vår er positivt påvirket av alle de helsefremmende egenskapene som planten har. Planten har blant annet et energitilskudd som lett absorberes av kroppene våre, og det har evnen til å få oss til å føle oss mette, samtidig som vi stabiliserer blodsukkeret og unngår sukkerkick. Spirulina har en overdrivende effekt og brukes derfor ofte i detox-kurer for å rense kroppen for gift. Så selv om supplementet er fordøyelig, kan du oppleve noen mage- og tarmproblemer, som er forbigående til kroppen blir vant til det.

Denne algen inneholder også flere kraftige antioksidanter som bidrar til å styrke immunforsvaret og dermed er vi mer motstandsdyktige mot spredende sykdommer. Men antioksidanter kan også hjelpe oss med å få bedre kropps lukt, både når det gjelder å svette og puste.

Kombinasjonen av spesifikke karbohydrater og protein sammen gjør kroppens bindevev styrket, konsentrasjonen av fett i blodet reduseres, og denne kombinasjonen virker også å være iflamsonsdepemde i kroppen. Du kan også spise Spirulina hvis du opplever moderat til alvorlig smerte i PMS, hvis du har tørr hud og lider av eksem eller andre hudutslett og til og med brystsmerter. Forskning viser også at det finnes kreftbehandlingsegenskaper i denne planten og har blitt åp testet hamstere med gode resultater.

Men med så mange medisiner og urter som er kjemisk produsert, er det alltid risiko for ulike bivirkninger som kan variere fra person til person. Derfor, som alltid, bør nye medisiner starte med en lav dose og deretter gradvis øke. Vanlige bivirkninger er kvalme og hodepine. Ofte er disse bivirkningene raskt forbigående, og du kan fortsette å øke dosen din. Men hvis bivirkningene oppstår, bør du redusere dosen igjen eller alternativt avslutte behandlingen. Det er også bivirkninger i form av allergiske reaksjoner som kan sees av kløe og utslett, tilstoppet nese eller rennende nese og til og med nysing. Disse bivirkningene er vanlige og forekommer ofte.

Du bør alltid konsultere med legen din før du begynner å bruke spirulina hvis du har underliggende sykdommer som er autoimmune eller kontinuerlig tar medisiner som tynne blodet eller metabolsk regulering.

Det er derfor flere helsefremmende effekter som både forebygger og motvirker ulike sykdommer, men kan også kurere sykdommer og fremskynde helbredelsesprosessen. For eksempel har helbredende effekter blitt observert i sykdommer som kronisk tretthet, diabetes mellitus og hepatitt. I tillegg har det blitt observert at algene har egenskaper som forynger kroppen.

Det har blitt utført flere studier som viser at Spirulina kan bidra til å regulere blodtrykket hos både kvinner og menn uten andre diettendringer.

Dosering av spirulina

Som alltid, når du begynner å bruke et nytt kosttilskudd i form av kosttilskudd eller medisiner, start med en lav dose for å se hvordan kroppen reagerer og deretter øke dosen gradvis. Man kan velge å ta tilskudd enten som tabletter, kapsler eller spiruliner, og det er godt å variere fra dag til dag bare ved å kontrollere inntak og dosering.

Den anbefalte dosen til å begynne med for en voksen er 3-5 gram per dag, og det er flott å spre inntaket til flere ganger om dagen hvis det virker for konsentrert og om smaken ikke er tilfredsstillende. For tabletter er den anbefalte dosen 3 til 6 tabletter opptil 1-2 ganger om dagen for å få de ønskede effektene. Det anbefales å øke inntaket av vann mens du bruker Spirulina supplement. Dette hjelper kroppen å absorbere supplementet slik at det absorberes i kroppen.

Inspirerende oppskrift på smoothie

Som det er nevnt tidligere, har spirulina en sterk smak av sjømat, og "hav" i spirulina pulver eller tabletter så mange synes det er vanskelig å ta supplement som et rent skudd eller en ren tablett. Derfor er det populært å blande det i forskjellige smooties for å skjule smaken og erstatte med andre smakfulle ingredienser. Her er noen tips om noen populære smoothies som inneholder spirulin pulver:

  • Banan, kakao og kokosmelk
  • Blåbær, avokado, banan, oransje
  • Oransje, bringebær, bladspenat

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
34 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.2 / 5