Beste proteinpulver | Oppdatert toppliste 2024

De fleste av oss har minst en gang hatt en diskusjon om hvilket proteinpulver som skal brukes etter treningsøkten og hva slags variasjon man skal bruke. Man diskuterer om hvilket proteinpulver som er best, og hvis et billig proteinpulver er verre enn de dyre. Noen tror at du ikke bør bruke det under treningen, men i stedet bruke både før, under og etter trening. En ting er i hvert fall klart, og det er det proteinpulveret som skal ristes inn i drikken, blir stadig mer populært som kosttilskudd.

Testvinnare - Bästa Proteinpulver 2024

Här är en överblick över årets bästa Proteinpulver.

 1. 100% Whey Protein
 2. Whey-80, 1 kg
 3. 100% whey gold standard
 4. Bodylab Whey 100 Sjokolade
 5. Whey-100, 1 kg

Hvorfor skal du ta proteinpulver?

Hvis du følger noen form for treningsprogram, enten det er bygget rundt vekt-, kardio- eller utholdenhetstrening, trenger du mer protein enn det som blir anbefalt, anbefalingene ligger vanligvis på 55g per dag. Pulverisert protein gir en rask og enkel måte å øke daglig inntak på. Et hurtigbrytende protein som vassle, er spesielt nyttig etter trening når du ikke kan få i deg et godt måltid. Kasein, er et sakte frigjøringsprotein, det er et godt alternativ før sengetid fordi det leverer muskler med muskelbyggende aminosyrer i blodet over natten for å bygge muskelvev mens du sover.

Hvis du vil bygge muskler og brenne fett for å forvandle kroppen din, finnes det ingen snarvei: du må spise mer protein. Så enkelt (eller kanskje vanskelig) er det. Proteinet hjelper ikke bare deg med å reparere og gjenoppbygge de skada musklene fra trening. Det vil også holde deg mett lenge, slik at du lett kan holde deg unna søtsaker.

Men å spise en halv ku eller en hel dag, eggproduksjon av et kull med kyllinger for å få alt protein er ikke praktisk - ikke nok til at det ville vært dyrt, det kan også være utrolig kjedelig å tilbringe hele dagen med matlaging. Derfor kan en protein shake gjøre en stor forskjell og gjøre det lettere for deg å oppnå ditt mål for daglig proteininntak. I tillegg får du det gjort på den mest tids-, kostnadseffektive og smakfulle måten. Men med flere alternativer tilgjengelig enn noen gang, kan det være både vanskelig og forvirrende å finne riktig produkt for riktig situasjon. Her finner du ut hva du trenger for proteinpulver, vi lister billige proteinpulver og anbefaler også de beste proteinpulverne. Vi går også gjennom alt du trenger å vite om de tilgjengelige alternativene,

Det er alltid viktig å huske at det heter "tilskudd" - Proteinpulver er laget for å fylle nærings du trenger i et komplett og variert kosthold. Å få mest mulig ut av ditt daglige inntak av protein er rødt, hvitt kjøtt, samt fisk, den beste måten å få proteiner på, ettersom du også får i deg de viktige vitaminene, mineralene og andre næringsstoffer som er viktige for helsen din ved vanlig diett. Proteinpulver kan kjøpes på nesten alle treningsbutikker og på internett. Du kan også finne ferdigblandede proteindrikker og proteinstenger i mange butikker, hvor gainomax er kanskje den mest kjente. Men er proteinpulver bare for kroppsbyggere eller kan det være bra for andre treningstyper også?

Hva er proteinpulver?

proteinshakeProteinpulver er tilgjengelig i mange forskjellige former, hvor de tre vanligste er myse, soya og kasein. Whey proteinet er det vanligste som også er relativt billig, det smaker godt og kan blandes med vann. Det har også fordelen at det er et fullt-protein (et fullt protein inneholder alle de ni aminosyrene). Noen mennesker foretrekker andre proteinpulver enn whey, fordi det er et melkeprotein og er dermed ikke egnet for veganere, for eksempel. Veganer foretrekker soya protein i istedenfor, ulempen med det er at det ikke så lett løselig i vann og smaker ikke så godt.

 Mange proteinpulver inneholder ekstra ingredienser fra styrketreningsverdenen for å støtte eller forbedre ytelse og utvinning. Her er noen av de viktigste foreningene.

 •  Kreatin - Denne organiske forbindelsen driver celler og har vist seg å forbedre innsatsen under høy intensitetstrening som vektløfting.
 •  L-karnitin – Tilsettes ofte til «diett" -vassleprodukter, denne aminosyren mobiliserer fettsyrer fra fettcellene, slik at den kan brukes for å gi energi.
 •  Enzymer -  Enzymer eller probiotika hjelper magen til å bryte ned bestemte stoffer for å forbedre fordøyelsen og gi et bedre næringsopptak.

 

Myseprotein / Whey Protein

Whey protein, er et av de to proteinene som finnes i melk. Hvis du tilfører en koagulant til melk, oppløses melken i ost og myseprotein. Whey protein er den vannløselige delen av melk.

mjoelkWhey protein er det vanligste proteinet som brukes i kosttilskudd. Dette skyldes delvis at vassle tas opp raskere enn andre former for protein, delvis fordi det er relativt billig og delvis fordi det er lett løselig i vann. Det forbedrer også proteinsyntesen til musklene. Whey protein inneholder en stor mengde aminosyre L-cystein som kan hjelpe mot, for eksempel tidlig aldring og diabetes. Whey protein, som alle andre proteiner, øker også fettforbrenning i kroppen.

Det er ingen bevis for at whey protein kan være skadelig for leveren og nyrene, men kan dessverre forverre eksisterende skader. Personer som har problemer med leveren eller nyrene bør holde seg unna whey protein. Mange tror at whey er det beste protein pulveret på grunn av sitt høye proteininnhold og sitt raske opptak.

Kaseinprotein - Best proteinpulver for en langvarig effekt

Kasein er det andre proteinet i melk. Kasein står for nesten 80% av alt proteinet i melk. Kasein er akkurat som whey, rik på aminosyrer og inneholder svært essensielle aminosyrer som er ansvarlige for proteinsyntese av musklene.

Kasein tar, i motsetning mye mer tid for kroppen å bryte ned og gir kroppen et lavere volum av protein over lengere tid. Denne sakte strømmen av protein betyr at kasein er optimalt å ta før sengetid for å få en jevn tilførsel av protein over natten.

Soya protein

Soyaprotein har blitt brukt siden 50-tallet og er vanlig i veganske m

atvarer og kjøttprodukter. Soyaprotein har blitt veldig populært de siste årene, da det er veldig effektivt for emulgering og teksturing, men også på grunn av helsemessige fordeler. For eksempel kan soyaprotein forhindre hjerteproblemer. Soyaprotein er også veldig populært blant vegetarianere og veganer, da det ikke er basert på animalske produkter som mange andre proteintilskudd.

Mer info: Soy protein - En veiledning til riktig beslutning!

Ris protein

Risprotein har mange fordeler for helse og fitness - for alle dietter og livsstil. Det gir en enkel og sunn kilde til protein for vegetarianere og andre som følger begrensede dietter. Allergisk og sensitiv gjør det også til et utmerket valg for personer med melke-, soy- og / eller glutenallergi. Som andre proteinkilder kan risprotein hjelpe med vekttapeller vektstyring med fordel for å ha et meget lavt fett- og kaloriinnhold. Forskning har funnet ut at risprotein leder til fett tap og senket kolesterol. Ny forskning har også indikert at risprotein kan hjelpe til med utvinning og økning av muskel når det tas etter treningen. Til slutt er ikke risprotein det beste proteinpulveret, men det er et godt valg hvis du er ute etter et laktosefritt proteinpulver.

Hamp Protein

Som soya og andre bønner eller belgfrukter er hampeprotein en utmerket proteinkilde fordi den inneholder alle 21 aminosyrer. Inkluderer de 9 essensielle aminosyrene som kroppen ikke kan produsere alene og må ta fra kostholds kilder. Men i motsetning til soyabønner har ikke hamp vært genetisk modifisert. Hamp bønner krever også at dyrking nesten ikke plantevernmidler eller andre petrokjemiske gjødsler. Disse plantene er enkelt å dyrke økologisk med økologiske oppdrettsmetoder. Dette gjør hamp til en trygg kilde til protein.

 To spiseskjeer av hampproteinpulver kan gi ca. 13-15 gram protein. Men det er ikke bare den konsentrerte mengden som betyr noe her. Disse to spiseskjeene inneholder det som kalles forgrenede aminosyrer ( BCAA ). Spesielt er det leucin, isoleucin og valin. Ifølge Food and Agriculture Organization bør BCAA: når du 40% av det daglige behovet for essensielle aminosyrer. Dette vil være omtrent 40 milligram av leucin og 10-30 milligram isoleucin og valin per kg kroppsvekt.

Gainer

gym manHvis du har kjempet for å øke størrelsen på muskelmasse, uten å lykkes, selv om du har flere virkelige tøffe treninger med en høy mengde protein diett, må du kanskje vurdere en mer kaloririke protein pulver som også inneholder en betydelig mengde karbohydrater. Kjent som Gainer, disse produktene omfatter ulike former for protein og raske og langsomme slippe karbohydrater for å dramatisk øke kaloriforbruket, og dermed bidra til bulk og bygge mer muskler.

Gainer-produkter brukes vanligvis av kroppsbyggere i en bulkfase når de vil legge til så mye muskelmasse som mulig, selv om de sparer litt ekstra fett. Det brukes også av seriøse idrettsutøvere som brenner mye kalorier fra trening og som ikke vil være på et daglig kaloriunderskudd (dvs. de brenner mer enn de forbruker). Hvis du er en person som alltid har kjempet for å bygge mer muskler og for spise riktig, men fortsatt bare oppnår middelmådige resultater, kan du dra nytte av den ekstra energien disse produktene gir for kroppen skal alltid være i en kalori overskudd og så tiden har drivstoff det må gjøre musklene vokse.


Forskjeller mellom proteinpulver

Prisbildet av forskjellige proteinpulver varierer også mye. For den mer vanlige treneren kan et billig proteinpulver være det beste, da forskjellene mellom billig og dyrt proteinpulver sjelden er veldig store. Den største forskjellen er at et billig proteinpulver kan være vanskeligere å blande, ha et litt lavere proteininnhold og kan ikke være likeverdige eller smake godt. På den annen side, de som satser på treningsøktene og virkelig vil ha den maksimale effekten av deres proteintilskudd, passer bedre til de beste proteinpiller. Vi har toppen av denne siden sammenlignet med de mest populære proteinpulver og rangeres etter smak, verdi og kvalitet.

Hvem trenger proteinpulver?

 • Når man vokser - Tenåringer som trener og allerede har et høyt proteinbehov, kan ofte trenge en tilsetning av proteiner under trening. strenght back muscles

 • Når du vil bygge muskler - Proteiner er byggeklossene i musklene, og hvis du vil bygge opp musklene dine, trenger du mye protein.
 • Veganer og vegetarianere - Protein oppstår naturlig i kjøtt, kylling, fisk, egg og melk. Mange veganere og vegetarianere har ofte et underskudd av proteiner og ofte må ta kosttilskudd i form av protein pulver. Gode ​​alternativer for vegan er soyaproteinpulver og hampproteinpulver.

Er sjokolade det beste proteinpulveret?

Vi er sannsynligvis enige om at smaken av proteinpulveret ikke er det viktigste. Men det betyr ikke at vi ikke setter pris på smaken. Heldigvis trenger vi ikke å bekymre oss. Leverandører og produsenter av proteintilskudd er klar over at smaken er en del av avtalen og har derfor gitt oss som forbrukere en rekke varianter å velge mellom. Men hvilken er faktisk det beste proteinpulveret? Proteinpulver finnes i en rekke smaker og en av de mest populære er sjokoladesmaken. Denne svært solgte smaken synes mange mennesker er gode. Dette har gitt opphav til at vi nå også kan velge flere varianter av sjokolade smaker inkludert mint sjokolade, banan sjokolade eller hvorfor ikke den berømte melkesjokoladesmak? Nå er vi jo mennesker og smaken er som baken - som man kan si. Noen liker ikke sjokolade og foretrekker en annen smak. Et godt proteinpulver kan også smake vanilje eller til og med jordbær?

Hvor mye proteinpulver bør du ta når?

I gjennomsnitt trenger en voksen ca. 0,8 g protein per kilo kroppsvekt per dag, mens muskelbyggere kan trenge så mye som 2 g per dag. For eksempel vil en person som veier 75kg, trenge maks 150g protein / dag. Proteinpulver med høyt proteininnhold kan inneholde så mye som 80g for en normal del. Det spiller ingen rolle om det er et billig proteinpulver, eller hvis du prøver å finne de beste proteinpillene istedenfor. Det viktigste er at du leser gjennom innholdsfortegnelsen.

 Etter en treningsøkt er det kanskje den beste tiden for å konsumere proteinpulver, da det er da musklene trenger det mest. Hvis du for eksempel drikker en rist av myseprotein blandet med kaldt vann eller melk innen 30 minutter etter en fullført treningsøkt, begynner du å gjenopprette musklene ved å oversvømme blodet med aminosyrer, som raskt sender det til muskelcellene for å bli nytt muskelvev.

 Proteinpulver kan også tas andre ganger. Bland en bøtte med din favoritt smak med et egg og en banan. Kok deretter i en gryte for å lage et deilig høyproteinprotein i form av for eksempel proteinpannekaker som du spiser opp. Videre er det også spesielt godt å ha proteinpulver tilgjengelig for å riste når du er ute og ikke har tid til å få et riktig måltid. Husk å alltid forsøke å forsyne kroppen og musklene med nok protein.

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
19 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.2 / 5