Egg Protein liste 2024 - Et Laktosfritt Proteinpulver

Å få nok protein er svært viktig. Dette gjelder spesielt når du trener og er fysisk aktiv. Det er proteinet som hjelper oss å gjenopprette og bygge muskler. Det er mange forskjellige måter å få protein på, og en av de vanligste og kanskje den beste måtene er å spise egg. Egg er godt, men kan ikke alltid være det enkleste å ta med til treningsstudioet eller på jobben. Heldigvis er det en løsning! Hvis du vil få førsteklasses protein fra egg, kan du spise egge proteinpulver.

Testvinnare - Bästa Egg Protein 2024

Här är en överblick över årets bästa Egg Protein.

  1. SO 100% Egg Protein
  2. SO Egg & Oat

Hva er egg protein?

Navnet til egge protein forteller hva det er, egge protein et protein som kommer fra egg. Egg er viktig for de som ønsker å bygge muskler og leve et sunt og aktivt liv. Det er fordi egg inneholder mange viktige aminosyrer. Som regel spiser en svensk person 207 egg per år, og de som trener mye spiser seg enda mer. En av fordelene med egge protein er at det er et alternativ til melkeprotein og soyaprotein, hvis noen er allergiske for eksempel. Egge protein inneholder også en lav mengde kalorier, fett og karbohydrater, men en høy grad av protein.

Egge proteinpulver

Egge protein i pulverform fungerer som ethvert annet proteinpulver produkt, men fordelen med egge proteinpulver, sammenlignet med mange andre proteinpulver på markedet, er at den absorberes relativt raskt av kroppen. Raskt utvinning gjør at kroppen får raskere utvinning etter trening, og det er da kroppen trenger et førsteklasses protein.

 De fleste egge proteinpulver ekstraheres fra eggehvite hvor eggeplommene har blitt separert. Således er alle de viktige aminosyrene som er naturlig presentert i egg også naturlige i egge protein. Pulveret er laget av svært pasteuriserte kylling egg, sprøytetørket og malt til et fint hvitt pulver. Eggeproteinpulver er hvitt og gir en hvit drikke når den blandes med vann.

 Vanligvis blander du pulveret med vann og drikker det umiddelbart etter trening, selv med eggeproteinpulver. Imidlertid er det noen forskjeller mellom eggeproteinpulver og soyaprotein samt melkeproteinpulver. Drikker som er laget på eggeprotein er vanligvis litt tykkere i konsistensen, noe som alle ikke setter pris på.

Heleggprotein

eggsSelv om de fleste eggeproteiner på markedet er 100% hvite eller hvite pulver med smak, har det mer og mer begynt å vises noe som kalles hele eggeproteiner eller hele eggeproteinpulver. Akkurat som navnet antyder, er dette et proteinpulver som utelukkende er laget av hele egget og det vil si at de har også tatt med eggeplommene.

 Dette pulveret er laget av hele egget og inneholder mye mer omega 3 enn normalt eggeprotein, men også høyere kolesterol. Forskning har nå vist at man ikke trenger å bekymre seg for mye om kolesterol i egg, men er en av de beste kildene til såkalt "godt" kolesterol.

 På samme måte som eggeproteinpulver som bare er laget av eggehvite, er hele eggeproteinet laget av svært pasteurisert kylling egg. Også her blir eggene tørket og deretter malt til et pulver. Forskjellen her blir fargen på pulveret mer gult i stedet for hvitt. Dette skyldes den gule fargen på eggeplommen. Skakningen får også en gul farge, som skiller seg fra den hvite fargen når man bruker bare eggeprotein fra eggehvite.

Hvilket egg proteinpulver smaker best?

Smak er noe som er ekstremt viktig når det gjelder protein shakes og hvis noe har en ekstra smak, inneholder de vanligvis mer kalorier på grunn av tilsatt sukker. Derfor velge det som er mest narturlig for å få den ønskede mengden protein med så lite sukker og fargestoffer som mulig. Noen leverandører kan også velge å kjøre søtningsmidler i stedet for sukker. Det er derfor svært viktig at du leser gjennom innholdsfortegnelsen før du bestiller et produkt.

aeggproteinEgg protein blir vanligvis solgt uten smak, og mange kan oppleve at det egentlig ikke er så godt. Smaken kan beskrives som lat og noen vil si litt eggy, noe som kanskje ikke er så rart som det egentlig er egg protein vi snakker om. Leter du etter det beste egg proteinpulveret med smak, så finnes det sjokolade, banan og jordbær. Flere smaker er gode, selv om de fleste som testet egg proteinpulver uten smak, foretrekker den ikke like mye som andre protein pulvere med naturlig smak. Dette skyldes blant annet at egg proteinet smaker kjedelig og egg og blander vi den smaken med en annen smak har ikke gitt noen ønskede resultater

 Hvis du bruker hele egg protein, er det mange som tror at smaken blir enda mer for egg retensjon. De tror også at det passer enda verre med smaksstoffer enn egg proteinpulver laget av hvite egg. Det beste du kan gjøre er å lese på egen hånd og prøv masse forskjellige smaker fordi vi alle liker forskjellige ting. Smaken er ikke det som er det viktigst, men det viktigste er at man får i seg pulveret.

Fordeler med egg protein

Det finnes flere forskjellige fordeler med egg protein, og ny forskning har vist at egg proteinpulver inneholder alt som eggehvite inneholder. Du får store mengder med protein og aminosyrer med litt fett, karbohydrater og kalorier. Egg proteinpulver er dermed flytende egg som er lettere å forberede og ta med deg. I tillegg er holdbarheten mye lengre enn normalt egg. En annen fordel som kommer med egg protein er at folk som er allergiske mot melk og / eller soya uten problemer kan spise egg proteiner. Dette betyr at de ikke mister muskeloppbygging etter en hard trening, som tidligere det kan ha gjort.

 Mange protein pulver på markedet inneholder økende produkter og stoffer som aminosyrer som ikke forekommer naturlig i melkeprotein og soyaprotein. Dette er ikke nødvendig med egg proteinpulver fordi egg er en av de beste naturlige kildene til mange viktige aminosyrer. Når aminosyrer er naturlig og ikke tilsatt kunstige stoffer tar kroppen det opp mye lettere og kvaliteten av aminosyrene er bedre.

Ulemper med egg protein

Den største ulempen med egg protein er at personer som er allergiske eller overfølsomme overfor egg, ikke burde konsumere produkter som er lager av ekte egg, som egge proteinpulver er laget av. Det finnes de som er allergiske, men kan fortsatt bruke egg proteinpulver fordi proteinpulveret er laget av eggehviten og ikke eggeplommen, som mange flere er allergiske for. Vi anbefaler å velge et annet proteinpulver om du har egge allergi.

eggs scaleDet er noen andre mindre positive ting med egge protein. Dette er blant annet konsistensen og smaken som kan være litt verre enn andre proteinpulvere. Den har en tykkere tekstur og oppfattes ikke som så god. Mange velger fortsatt å bruke egg proteinpulver, fordi resultatet vinner over smaken og konsistensen på drikken.

Siden egge proteinpulver ikke er så mye brukt i dag, kan det være vanskeligere å få tak forskjellige produkter. For eksempel er produktspekteret ikke så stort som myseproteinpulver. Dette kan imidlertid løses ved å kjøpe pulveret på en av de mange online nettstedene. Sammenligning av prisene mellom egg proteinpulver og andre proteinpulver avslører at egg proteinpulver er litt dyrere enn mange andre proteinpulver. Dette har å gjøre med det faktum at det er helt naturlig fra egg. I tillegg opprettholder pulveret høy kvalitet.

Hva inneholder egg proteinpulver

Tydeligvis kan innholdet i egg proteinpulveret variere avhengig av merkevaren og hvor den er laget. Det viktigste innholdet i pulveret er egg, vanligvis eggehvite. De fleste naturlige produkter inneholder 100% eggehvite. Hvis du derimot velger å kjøpe egg proteinpulver med smak, inneholder de noen andre tilsetningsstoffer. Når man tilsetter smaken, skal søtningsmidler, emulgatorer og lignende tilsettes til smakspulveret. Dette gjøres fordi smakspulveret skal blandes riktig med egg proteinpulveret i en riste og for å øke holdbarheten.

Hvis du sammenligner kaloriinnholdet og mengden av sukker og karbohydrater i de variantene med smak og den naturlige uten tilsatt smak, vil du se at den naturlige inneholder mye mindre unødvendig tilsatt sukker og mindre unødvendige karbohydrater.

Hvis du sammenligner egg proteinpulver til eggehvite med hele eggeprotein, er det en liten forskjell mellom dem, da den som er laget av eggehvite, har mindre kalorier og fett. Det er ikke noen større forskjell. Mengden protein er mer eller mindre den samme, men det kan avvike noe, avhengig av hvilket merke den er laget av. Den store forskjellen er mengden av omega 3 og mengden kolesterol du får. Det er en smakssak om hvilken smak du velger. Det er de som varierer og drikker hel-egg proteinpulveret, men i enkelte deler av treningen drikker de bare eggehvite pulver.

Kjøpe egge protein

Det er flere forskjellige steder man kan kjøpe egg protein og hel-egg protein. I større byer og i noen butikker som fokuserer på trening, helse og mat kan man finne egg protein. Den beste måten å kjøpe egg protein på er online. Egg protein regnes som kosttilskudd og det mange butikker som fokuserer på kosttilskudd som selger egg proteiner. Selvfølgelig er det solgt på de fleste nettbutikker som fokuserer på trening og på å bygge muskler, for eksempel svenske kosttilskudd eller Gymgrossisten. Selv butikker som fokuserer på kosttilskudd for vegetarianere har begynt å ta inn egg proteiner som et supplement til et vegetarisk kosthold.

Egg protein er kjøpt på samme måte som andre proteiner. Det er et pulver som er pakket i enten en veske eller en boks, avhengig av hvor mye du vil kjøpe. Prisene varierer avhengig av butikk og merke. Hvis man er ute etter et godt egg protein til en god pris, kan det være nødvendig å bruke litt tid på å sammenligne priser, men også innholdet i de ulike produktene. Selv merkene skiller seg, så tenk på hva du vil ha fra egg proteinet ditt. Leter du etter bare et høyt proteininnhold, sjekk for produkter med høyt proteininnhold per 100 gram.

Oppsummering

Egg protein er tilgjengelig i to former - ett med 100% hvit egg og en laget av plomma og eggehviten. Begge pulvervarianter er laget av svært pasteuriserte kylling egg som er sprøytetørket og deretter malt til et fint pulver. Dette pulveret blir deretter blandet med vann og drikke når det trengs eller under trening.

 Flere fordeler med egg pulver er at det har et høyt innhold av protein med lavt fett, karbonat og kaloriinnhold. Omega 3 og alle store aminosyrer som finnes i egg finnes også i begge variantene av egg proteinpulverne.

 Grunnen til at mange velger å bruke egg proteinpulver er at de raskt absorberes av kroppen, noe som lettere gjenoppretter musklene. Prisen er litt høyere for egg proteinpulver enn for andre proteinpulvere, men dette skyldes at du får et kvalitetsprodukt som gir gode resultater. Til slutt får du mye verdi for dine brukte penger, noe som kan være det viktigste.

 Man må være klar over at egg protein smaker annerledes enn andre proteinpulvere på markedet, og at konsistensen er annerledes. Det finnes egg proteinpulvere med smak, men disse er relativt usunne. Mange liker heller ikke egge smaken som naturlig finnes i egge protein. Men hva man liker og ikke liker er forskjellig fra person til person. Det er mange fordeler med å spise egg protein fordi det er nyttig og inneholder høye mengder protein med få kalorier. Egg er naturlig rik på omega 3 og viktige aminosyrer som kroppen vår trenger. Vi anbefaler egg protein under trening eller som et kosttilskudd.

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
10 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.2 / 5