Kaseinprotein

Kaseinprotein er et populært kosttilskudd laget av kasein, et biprodukt av osteproduksjon. Nedenfor vil emnet bli diskutert videre slik at du vil kunne få informasjonen du trenger når du vurderer å kjøpe kaseinprotein. Skal du kjøpe den beste saken direkte, eller gjør et billig kontant tillegg også? Er et protein med kasein det beste valget? Er det farlig og er det noen bivirkninger med inntak? Hva er forskjellen mellom kasein og myse? Her er noen av spørsmålene vi vil vurdere nedenfor!

Hva er forskjellen mellom kasein og myseprotein?

Kasein er stort sett likt myseprotein, men tar lengre tid å bli absorbert av kroppen. Dette gjør det ideelt for de som vil ha en langsommere frigjøring av protein over en lengre periode. Som myse kan kaseinprotein være nyttig for de som sliter med å møte proteininntak, men det har noen betydelige fordeler i forhold til protein fra naturlige matvarer. Hvis du ønsker å kjøpe kasein protein, men er usikker på hvilket produkt du skal ha, er det viktig å først undersøke innholdet for å sikre at det er riktig kasein pulver og ingen blanding eller lignende (forutsatt at det er ikke bare en blanding du leter etter). Et annet smart trekk er å sammenligne innholdsfortegnelsen og næringsinnholdet. Når det gjelder prising, bør du huske på at et dyrt protein pulver ikke trenger å bety at det er et godt proteinpulver og billigste kaseinpulvret ikke trenger å være det verste. Det handler om mye mer enn innholdet - dessverre. Merkevare og annen markedsføring vil gjøre noe for å påvirke deg til å velge sin selskapets produkter og til slutt er det mer merkevare, lønn, markedsføring, etc. (og ikke innholdet i posen) som du betaler for kjøp av kosttilskudd. Dette betyr at et billig kaseintillskudd kan være minst like bra som en dyr en.

Hvordan produseres kaseinpulver og er det noen bivirkninger?

Et meieriprodukt (melk) passerer først en forvarmingsprosess hvor osten oppvarmes og en syre tilsettes. Dette senker pH i væsken og forårsaker at kaseinet i melken begynner å koagulere eller danne klumper. Syren som legges til melken er vanligvis en form av syre. Syren er et enzymkompleks som produseres i mage av drøvtyggere, som for eksempel kyr. Det er hentet fra mageslimhinnen fra unge slaktede dyr fordi de inneholder høye nivåer av kymosin (syre) som er nødvendige for fordøyelsen av morsmelken. Av denne grunn er visse kaseinproteintilskudd ikke egnet for vegetarianere. Et vegetarisk proteinpulver som soya protein er derfor bedre egnet. Det finnes også former av elver som er laget av sopp eller bakterier, men disse brukes mye mer sjelden enn de andre arter som kjøres.

liftingNår kaseinet har koagulert, separeres det fra den gjenværende væsken (valle). Den vaskes og tørkes for endelig å gå gjennom en spray-tørkeprosess som forvandler den til et fint pulver som kan pakkes og selges som kaseinproteinpulver. Høye doser kaseinprotein kan forårsake visse bivirkninger hos individer. Disse inkluderer kvalme, oppblåsthet, økt frekvensen av tarmbevegelser, tørst, kramper, nedsatt appetitt, tretthet og hodepine. Hvis disse bivirkningene oppleves, bør du umiddelbart redusere inntaket. Hvis disse bivirkningene vedvarer, til tross for en alvorlig nedtur, anbefales det at tilskudd av kaseinprotein stoppes og at du kontakter helsepersonell for råd.

Hva er fordelene med kaseinprotein?

Mange studier har blitt gjort i hvert enkelt tilfelle med følgende betydelige resultater:

  • Muskeloppbevaring - En studie har vist at kaseinprotein er overlegen til andre former for protein når man ser spesielt på bevaring av muskelmasse
  • Økt muskelmasse - Noen studier har vist at proteintilskudd (inkludert kaseinprotein) øker muskelmassen når det er knyttet til styrketrening.
  • Proteinsyntese - To studier har vist at proteinsyntese etter styrketrening er større når protein tas etter trening. Disse studiene fant ingen forskjell i nivåer av muskelproteinsyntese mellom myseprotein og kaseinprotein.

Kaseinprotein overfører stort sett de samme helse- og fitnessfordelene som andre former for protein. Den nåværende forskningen indikerer at fordelene med kasein skyldes deres natur som et komplementært protein. Hvis proteininntaket er tilstrekkelig, gir ikke tilfelleinntaket noen spesiell fordel. Imidlertid kan proteintilskudd være nyttige når det gjelder bekvemmelighet i forhold til andre proteinkilder som ofte krever en viss matlaging eller tilberedning. Proteinpulver er en rask og enkel måte å nå det daglige proteinmålet. 

Når det gjelder kaseinproteinets påvirkning på kroppen, kan følgende nevnes. Menneskekroppen er i en konstant tilstand av degenerasjon og regenerering. Vev (hår, negler, muskler og andre organer) brytes ned og gjenoppbygges. Disse vevene består i stor grad av protein, og det er derfor nødvendig med protein for å bygge dem.

Aminosyrer er byggesteiner i protein. Det er tusenvis av forskjellige kombinasjoner av aminosyrer som er bundet sammen for å danne forskjellige former for proteiner. Kroppen krever at alle varianter av disse aminosyrene er i rette forhold for å regenerere den store forekomsten av vev som kontinuerlig degenereres. Noen av disse aminosyrene kan produseres av kroppen (og dermed anses som ikke-essensielle i dietten), mens noen må oppnås fra eksterne næringsstoffer (og dermed betraktes som essensielle aminosyrer). Det er ni essensielle aminosyrer som ikke kan opprettes av kroppen. Disse må i stedet oppnås ved diett. For å unngå negativ nitrogenbalanse og overdreven muskeltap, må tilstrekkelig mengde protein og aminosyrer bli konsumert.

Disse essensielle aminosyrene er lett tilgjengelig i kjøtt- og meieriprodukter. Kaseinprotein er et komplett protein, som betyr at det inneholder alle ni essensielle aminosyrer. Det har også muligheten til å danne en geléaktig konsistens i kroppen, noe som betyr at den tas opp langsommere enn andre former for protein.

Kaseindosering - Hvor mye kaseinpulver er nødvendig?

Anbefalt daglig inntak (RDI) av protein for friske voksne er 55g. Imidlertid blir protein enda viktigere når vev er delt inn i en mer akselerert hastighet, som oppstår under trening. Styrketrening medfører spesielt små muskelbrudd (hensikten er at musklene bygger sterkere og / eller større), noe som betyr at kravet til proteininntak øker.

scaleEt generelt anbefalt proteininntak varierer fra kilde til kilde. Mange kilder i treningsindustrien anbefaler et proteininntak på minst 1 g / kg av total kroppsvekt. Imidlertid er det for øyeblikket ikke noe bevis på at mer enn 0,8 g / kg kroppsvekt gir en annen fordel enn metning. Det er også verdt å tenke at muskel tap øker i høy alder. Det er således forsvarlig å øke det anbefalte proteininntaket for denne gruppen mennesker.

Det er viktig å huske at kaseinprotein ikke gir noen spesifikke fordeler som ikke tilbys av andre former for protein. Derfor er den "optimale" daglige dosen av kaseinprotein en dose som lar deg konsumere et passende nivå av totalt protein for dine mål. For eksempel, hvis ditt beregnede daglige proteinmål er 160g og du kjemper for å oppnå dette inntaket gjennom naturlig mat, kan det være optimalt å supplere 2-4 porsjoner kaseinprotein. Til slutt anbefales det at du følger produsentens råd om dosering.

Når er dagen å ta kaseinprotein?

Kaseinprotein kan tas når som helst på dagen og med hvilket som helst måltid. Proteinet tar ofte lengre tid å fordøye og overfører en langsiktig metning enn myseprotein. Dette gjør det bra for bruk som en matbit eller ved andre anledninger når du vet at du vil ha lange perioder uten et fullt måltid (for eksempel når du reiser). I disse tilfellene er det mer effektivt enn myseprotein. Det er også noen grunner til å ta det noen timer før trening for å sikre tilstrekkelig aminosyre levering under trening. Imidlertid har ingen studier ennå vist at det er veldig mye bedre enn myseprotein, selv om kasein kan være litt mer effektivt hvis du tar det noen timer før treningen enn myseprotein kan være.

Kaseinprotein rett før sengetid?

En av de største markedskravene til kaseinprotein er at det er det ultimate nattproteinet på grunn av sin langsomme fordøyelsesegenskaper. Teorien går slik: Forbruk av kasein før sengetid sikrer en langsom, kontinuerlig infusjon av aminosyrer gjennom hele natten. Når man ser på forskningen, vises et felles tema. Hvis du prøver å bli ordentlig revet og legger på muskler, vil forbruket av protein før sengen trolig hjelpe deg med å få litt mer utvinning og muskelproteinsyntese enn å ikke ta den. Ved sammenligning av kasein med valle ser det ut til at det kan være en liten fordel. Men den fordelen ser ikke ut til å være gigantisk i kortsiktige studier.

Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
1 Stemmer, Gjennomsnitt: 4 / 5
Sist redigert: 2020-01-15 13:10:14