Myseprotein - Oppdatert toppliste 2023

Proteinpulver er det mest solgte kosttilskudd i verden, og whey protein er den typen som selges mest av alt proteinpulver. Hvorfor er det på det sånn, og er det verdt å bruke det? Hva er det beste whey protein pulveret? Er det noen forskjell mellom billig og dyrt protein? Dette er noen av problemene vi har tenkt å gjennomgå nedenfor. Whey protein er en vanlig kilde til protein for de fleste idrettsutøvere og med en god grunn. Det absorberes raskt av kroppen, absorberes effektivt og regnes vanligvis som det beste proteinet.

Testvinnare - Bästa Myseprotein 2023

Här är en överblick över årets bästa Myseprotein.

  1. 100% Whey Protein
  2. 100% Whey Gold Standard
  3. Whey-100 Myseprotein 1 kg​
  4. Whey-80, 1 kg
  5. 100% Whey Protein Professional

Hva er myseprotein?

Whey, eller myseprotein, er en relativt klar væske og et biprodukt av osteproduksjonen. Tidligere kastes som avfall, men det ble oppdaget at det inneholder en store mengder med komplette proteiner som er nødvendige for proteinsyntese og hypertrofi, og således ble født myseproteinsupplement.

Men hvorfor er whey så stor i helse og fitness verden? Whey er spesielt populært blant idrettsutøvere og kroppsbyggere på grunn av sin aminoprofil, som er høy i leucin. Leucin er en essensiell aminosyre som spiller en nøkkelrolle i å starte proteinsyntese.

Whey er spesielt effektiv når den blir konsumert etter trening på grunn av sin hurtige nedbrytning og overflod av leucin. Enkelt sagt, kan det sies at hvis det bryter ned raskt og inneholder mye leucin som stimulerer muskelvekst riktig. Derfor har forskning vist at whey er et veldig effektivt kosttilskudd etter trening. Så ja, det er en god grunn til at de fleste proteintilskudd solgt er myse. Men ikke hvert mysepulver er det samme. Så hva skal du tenke på når du skal kjøpe myseprotein?

Mysekonsentrat, myseisolat og mysehydrolysat

Det finnes tre former for whey protein. Disse er mysekonsentrat, myseisolat og myse. Mysekonsentrat er behandlet minst og billigere å fremstille. Den inneholder litt fett og laktose. Mysekonsentrat i området 35 til 80% proteininnhold, i henhold til kvalitet.

cowMyse Isolatet er en form av myseproteinet som er behandlet for å fjerne fett og laktose. Isolatene er + 90 vekt% protein, og siden de er mer kostbare å fremstille enn den mysekonsentrat er enda mer kostbar for forbrukeren. Myse er et "ferdig mallt" form av myseprotein som er meget lett å absorbere for kroppen. Det er også fri for allergifremkallende stoffer som finnes i melkeprodukter. Forskning viser også at hydrolyseprosessen forbedrer oppløseligheten og fornøyelighet. Whey hydrolysat er den dyreste av de tre alternativene.

Så hvilken bør du kjøpe? Vel, når du velger en whey protein pulver, har du et par ting du bør vurdere. Mens isolater og hydrolysater er overlegne over mysekonsentrat med hensyn til renhet og høyere proteinkonsentrasjoner pr scoop, men det ikke er noen konkrete bevis på at disse to er bedre når det brukes som en del av en blandet diett.

Å velge billige whey, eller kanskje til og med den billigste whey proteinet vil ikke alltid være det smarteste valget. En kvalitet mysekonsentrat inneholder et sted rundt 80% protein. Dårlige konsentrater ha så lite som 30% protein. Og hvis konsentratet inneholder kun 30% protein bør du også sjekke ut hva den resterende 70% består av. En vesentlig fordel med en ren myse isolat er fjerning av laktose, som betyr bedre fordøyeligheten og mindre mageproblemer.

Den generelle regelen for whey protein er at du får det du betaler for. Hvis et produkt koster mye mindre enn en annen, er det sannsynligvis fordi den er laget med dårligere ingredienser. Men det er svært viktig å huske på at høye priser, dessverre, er ikke alltid et tegn på kvalitet. Tvilsomme selskaper prøver på å lure kunder på mange måter. For eksempel, ved å blande inn små mengder isolater og hydrolysater i et mysekonsentrat og deretter trekke oppmerksomhet til isolater og hydrolysater i sin markedsføring og emballasje.

For å beskytte deg som forbruker, bør du alltid sjekke ingredienslister og størrelser og mengder protein per servering før du kjøper protein pulver. Mer spesifikt, vil du ønsker å se på i hvilken rekkefølge ingrediensene er listet (ingredienser i synkende rekkefølge av høyeste vekt på toppen) og mengden protein per scoop i forhold til størrelsen på bøtte. En høy kvalitets myseprotein er lett å finne: mysekonsentrat, isolere og hydrolysat oppført som den første bestanddel. En bøtte størrelse er forholdsvis nær det virkelige proteininnholdet pr bøtte (det vil aldri komme til 100%, fordi det er søtningsmidler og smaksstoffer sammen med proteinpulveret i hver porsjon).

 

Å kjøpe whey-protein, hva er det beste whey-proteinet?

Som med mange andre i verden, er valget av whey-protein veldig personlig. Imidlertid kan noen generelle aspekter oppnås etter å ha lest denne artikkelen. Hvis du er ute etter lite protein med så lite fett som mulig, karbohydrater og andre stoffer som mulig, så bør du velge myseisolat eller hydrolysat. På samme måte, hvis du vet at du har problemer med laktose eller bare intolerant, bør du også prøve å unngå mysekonsentrater. I stedet, hvis du trenger å få litt fett og karbohydrater og ikke har noen direkte problemer med laktose, kan det være verdt å tenke på et whey-konsentrat. Hvis du velger et konsentrat, er det ekstra viktig å sjekke ut slik at produktet du vurderer å kjøpe, har en god innholdsfortegnelse med mye protein. Til slutt er det nesten alltid verdt å tilbringe litt ekstra penger på et riktig kosttilskudd i stedet for å få et supplement du ikke er fornøyd med.

 Prisene er relativt varierte, men varierer fra 100 SEK til tiende og enda mer, avhengig av kvalitet, størrelse og merkevare. Markedsføringsstrategiene for disse produktene varierer sterkt fra å være fornuftig til ren smøring. Vel, la oss løfte sløret av mysteriet slik at du kan ta et informert valg, og få det riktige produktet til riktig pris. I alle fall har vi samlet det mest kjøpte whey-proteinet øverst på denne siden og vurdert dem etter verdi, kvalitet og proteininnhold.

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
11 Stemmer, Gjennomsnitt: 3 / 5