Kalsiumtilskudd

Kroppen trenger kalsium for å bygge og vedlikeholde sterke ben. Over 99% av kalsiumet i kroppen din er lagret i beina og tennene. Det er så viktig at hvis du ikke får den anbefalte mengden i kosten slik at kroppen tar kalsium fra bein og tenner, og de andre stedene som til slutt svekker bein. Så hvor mye kalsium trenger du hver dag? Nedenfor er de nåværende anbefalingene sammen med mye annen god informasjon. Vi har også lister med gode kosttilskudd med kalsium.

Hva er kalsium?

Du har mer kalsium i kroppen enn noen andre mineraler. Kalsium har mange viktige arbeidsplasser og funksjoner. Kroppen lagrer mer enn 99 prosent av kalsiumet i skjelettet og tennene for å holde dem sterke. Den resterende mengden er tilstede i hele kroppen i blodet, muskele og væske mellom celler. Kroppen trenger kalsium for å hjelpe muskler og blodårer til å trekke seg sammen og utvide seg, for å utsette hormoner og enzymer og sende meldinger gjennom nervesystemet.

 

Kalsium er et mineral som er en viktig del av bein og tenner. Hjerte, nerver og blodårer må også ha kalsium til funksjon. Kalsium kosttilskudd brukes for behandling og forebyggelse av lave kalsiumnivåer og resulterende bentilstander inkludert osteoporose (svake bein på grunn av lav bentetthet), rakitt (en tilstand hos barn som involverer oppmykning av bein), og osteomalasi (en oppmykning av benene som involverer smerte). Kalsium er også brukt for premenstruelt syndrom (PMS), leggkramper under svangerskapet, hypertensjon under svangerskapet (preeklampsi), og for å redusere risikoen for tykktarms- og endetarmskreft.

Hvorfor skal man ta kalsiumtabletter?

Noen bruker kalsium for komplikasjoner etter gastrisk bypassoperasjon, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, Borelli, for å redusere høye fluorescenser hos barn og for å redusere høye nivåer av bly. Kaliumkarbonat brukes til halsbrann. Kaliumkarbonat og kalsiumacetat brukes også til å redusere fosfatnivåer hos personer med nyresykdom. Kalsiumrike matvarer inkluderer melk og melkeprodukter, grønnkål og brokkoli, samt kalsiumrike sitrusjuice, mineralvann, beinbeholder og soyabehandlede produkter med kalsium. Kalsium kan samhandle med mange reseptbelagte legemidler, men effektene kan noen ganger minimeres ved å ta kalsium på ett annet tidspunkt.

 

Hvordan virker kalsium?

Ben og tenner inneholder mer enn 99% av alt kalsiumet i menneskekroppen. Kalsium finnes også i blodet, musklene og andre vev. Kalsium i skjelettet kan også ta vares på og kan slippes ut i kroppen etter behov. Konsentrasjonen av kalsium i kroppen har en tendens til å synke når vi blir eldre fordi den frigjøres fra kroppen gjennom svette, hudceller og avfall. I tillegg har absorpsjonen av kalsium tendens til å synke hos eldre kvinner på grunn av reduserte østrogennivåer. Kalsiumabsorpsjon kan også variere avhengig av blant annet kjønn og alder. Ved å ta ekstra kalsium, gjennom for eksempel kosttilskudd, hjelper du beina til å gjenoppbygge riktig og forbli sterk. Kroppen din trenger kalsium for å bygge sterke ben når du er ung og å holde beina sterke når du blir eldre. Alle trenger kalsium, men det er spesielt viktig for kvinner og jenter. Mange mennesker, inkludert de fleste kvinner, får ikke nok kalsium i seg selv.

 

Hvor mye kalsium trenger du per dag?

spoon dosageNedenfor er våre anbefalte beløp per dag. Det kan imidlertid variere, og den beste måten er å ha en diskusjon med legen din.

Kvinner:

Hvis du er 19 år til 50, er 1000 mg (milligram) kalsium nødvendig hver dag.
Hvis du er 51 år eller eldre, kreves 1200 mg kalsium per dag.

Menn:

Hvis du er 19 til 70, kreves 1000 mg kalsium per dag.
Hvis du er 71 år eller eldre, kreves 1200 mg kalsium per dag.

Barn:

Barn i alderen 9 til 18 trenger 1300 mg kalsium per dag.

Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
72 Stemmer, Gjennomsnitt: 4.2 / 5
Sist redigert: 2020-01-06 08:48:48