Kromtabletter | Beste tilskudd 2024

Kromtilskudd er et kjent kosttilskudd. Anslått salg til forbrukere var $ 85 millioner i 2002. Dette tilsvarer 5,6% av det totale markedet for mineraltilskudd. Kromtilskudd selges som et separat, separat tilskudd og i kombinasjon med andre kosttilskudd, for eksempel generelle mineraltabletter. De markedsføres for blant annet vekttap og ytelsesforbedringer. Kromtabletter inneholder vanligvis mellom 50 og 200 mikrogram krom.

Testvinnare - Bästa Krom-Tabletter 2024

Här är en överblick över årets bästa Krom-Tabletter.

  1. Swedish Supplements Chromium
  2. Chromium, 200 caps

Krom er et metall. Det kalles en "viktig sporing" fordi svært små mengder krom er nødvendige for menneskers helse. Krom benyttes for å bedre blodsukkerkontroll hos personer med "for diabetes", type 1 og type 2 diabetes og høyt blodsukker på grunn av inntak av steroider. Krom tabletter er også brukt for depresjon, polycystisk ovariesyndrom (PCOS), for å senke den "dårlige" kolesterol og øke "gode" kolesterolet hos personer som tar hjerte medikamenter, såkalte betablokkere. Noen prøver å ta krøllete piller for å oppnå bedre treningsresultater, inkludert vekttap, økt muskelmasse og redusert kroppsfett. Krom brukes også til å forbedre ytelsen og øke energi. Metallet ble oppdaget i Frankrike på slutten av 1790-tallet, men det var ikke før 1960 at det ble anerkjent som en viktig spore

Krom kosttilskudd brukes til å forebygge eller behandle krommangel. Kroppen trenger krom for normal vekst og helse. For pasienter som ikke kan få nok krom i sin vanlige diett eller som trenger mer krom, kan det være nødvendig med kromtilskudd. Det er vanligvis tatt gjennom munnen, men noen pasienter kan trenge å få stoffet ved injeksjon. Krom hjelper kroppen til å bruke sukker riktig. Det er også nødvendig for nedbrytning av proteiner og fettstoffer. Mangel på krom kan føre til nerveproblemer og kan redusere kroppens evne til å bruke sukker på riktig måte. Imidlertid er det ikke nok bevis for å vise at kromtilskudd forbedrer hvordan kroppen bruker sukker (glukosetoleranse). Injisere kromtilskudd gis av eller tas under tilsyn av helsepersonell. Andre former er tilgjengelige uten resept.

Sikkerheten og effekten av kromtilskudd trenger fortsatt mer forskning, fordi det er mange indikasjoner på at det er mer å lære om dette mineral. Kontakt lege eller annet helsepersonell før du tar kosttilskudd som inneholder krom. Kromtilskudd er tilgjengelige som kromklorid, kromnikotinat, kromgær og kromcitrat. Spesielt kromklorid synes å ha dårlig bio-tilgjengelighet. Gitt de begrensede dataene om kromosomabsorpsjon hos mennesker, er det ikke klart hvilke former som er best å ta.

Er det trygt å ta krom tabletter?

Krom er trygt for de fleste voksne når de tas i munnen i doser opptil 1000 mikrogram daglig i opptil 6 måneder. Krom er SANNSYNLIGVIS sikkert for de fleste voksne når det brukes i lengre perioder. Noen mennesker opplever bivirkninger som hudirritasjon, hodepine, svimmelhet, kvalme, humørsvingninger og nedsatt tenkning, vurdering og koordinering. Høye doser har vært assosiert med alvorlige bivirkninger, inkludert blodforstyrrelser, lever- eller nyreskade og andre problemer. Det er imidlertid ikke kjent om krom er den virkelige årsaken til disse bivirkningene.

Hos barn er det sannsynligvis trygt å ta krom når det tas gjennom munnen i mengder som ikke er høyere enn normale mengder. Hvis du tar krom gjennom munnen, er det muligvis sikkert når den brukes i mengder som ikke overskrider normale nivåer, men dette anbefales ikke som følge av de nevnte bivirkningene.

Krom - spesielle forholdsregler, bivirkninger og advarsler:

gravid2Graviditet og amming: Krom brukes sannsynligvis sikkert å ta under graviditet og amming når det tas gjennom munnen i mengder som er mindre enn normalt inntaksnivå. Krom er muligens også trygt å bruke under graviditet i mengder høyere enn AI nivåer med. Imidlertid bør gravide ikke ta kromtilskudd under graviditet eller amming, med mindre de blir bedt om det av legen.

Nyresykdommer: Det er minst tre rapporter om nyreskade hos pasienter som tar krom kololinol. Ikke ta kromtabletter eller andre kosttilskudd med krom hvis du allerede har en nyresykdom.

Leversykdommer: Det er minst tre rapporter om leverskader hos pasienter som tar kronisk kololinol. Ikke ta kromtilskudd hvis du har noen leversykdommer.

Diabetes: Krom kan senke blodsukkernivået for mye hvis det tas sammen med diabetesmedisiner. Hvis du har diabetes, bør du bruke kromprodukter med forsiktighet og nøye kontrollere blodsukkeret ditt. Dosejustering til diabetesmedisiner kan være nødvendig.

Kromatisk / skinnallergi: Kromtilskudd kan forårsake allergiske reaksjoner hos personer med kronisk eller hepatisk allergi. Symptomer inkluderer rødhet, hevelse og skjellete hud.

Atferds eller psykiatrisk tilstand som depresjon, angst eller schizofreni: Krom kan påvirke hjernens kjemi og kan gjøre atferds- eller psykiatriske tilstander verre. Hvis du har noen av disse tilstandene, vær forsiktig når du bruker kromtilskudd. Vær oppmerksom på eventuelle endringer i dine følelser.

Oralt inntak

Det trygge og tolerable øvre inntaket av krom er ikke kjent ennå. Imidlertid er det daglig nok inntak (AI) nivåer for krom etablert: Spedbarn 0 til 6 måneder, 0,2 mikrogram; 7 til 12 måneder, 5,5 mikrogram; barn 1 til 3 år, 11 mikrogram; 4 til 8 år, 15 mikrogram; gutter 9 til 13 år, 25 mikrogram; menn 14 til 50 år, 35 mikrogram; Menn 51 år og eldre, 30 mikrogram; jenter 9-13 år, 21 mikrogram; 14 til 18 år, 24 mikrogram; kvinner 19 til 50 år, 25 mikrogram; kvinner 51 år og eldre, 20 mikrogram; gravide kvinner 14 til 18 år, 29 mikrogram; 19 til 50 år, 30 mikrogram; ammende kvinner 14 til 18 år, 44 mikrogram; 19 til 50 år, 45 mikrogram.

For type 2 diabetes

- 200-1000 mikrogram daglig i delte doser.
(Et spesifikt kombinasjonsprodukt som gir krom 600 mcg pluss biotin 2 mg daglig (Diachrome, Nutrition 21) har også blitt brukt.)

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
81 Stemmer, Gjennomsnitt: 4 / 5