Beste magnesium tabletter 2024

Magnesium brukes til hundrevis av forskjellige funksjoner i kroppen og er en viktig del av beinhelse, hjerte, nervesystem, hormonregulering og avslapping og aktivering av muskelvev. Mange svenske spiser en diett som generelt inneholder for lite magnesium. Den beste løsningen for disse menneskene er å endre kostholdet helt, men i begynnelsen kan magnesiumtilskudd og tabletter bidra til å kvitte seg med underskuddet. Hvis du tror du har mangel på magnesium, bør du lese videre her. Nedenfor finner du informasjon om tegn på magnesiummangel. Vi har også gjort det enklere for deg å velge de beste magnesiumtablettene.

Testvinnare - Bästa Magnesiumtilskudd 2024

Här är en överblick över årets bästa Magnesiumtilskudd.

 1. Protein.no Magnesium
 2. Life Magnesium
 3. Ultimate Magnesium, 90 caps
 4. Super Magnesium 375 mg, 100 tabletter
 5. Magne 100 Sport Magnesium Kapsler
 6. Magnesium, 120 mg, 100 kapsler

Hva er magnesium?

Magnesium er et lett tilgjengelig mineral som naturlig finnes i kroppene våre. Det er ansvarlig for kroppens 300+ enzymsystemer ved å gjennomføre en rekke biokjemiske prosesser som vedlikeholder ting som proteinsyntese og muskel og nervefunksjon. Cellene våre bruker magnesium for å fullføre overføringen av ioner fra kalsium og kalium over celleveggene, fremme en sunn funksjon av muskelkontraksjon og opprettholde en sunn hjerterytme. Vi har listet de beste magnesiumtilskuddene basert på magnesiuminnhold, verdi for pengene og kvalitet.

 Magnesium spiller en viktig rolle i den sunne funksjonen av menneskelige bein, stoffskifte og hjertet. Magnesium kosttilskudd kan være nyttig for personer som opplever symptomer på halsbrann eller forstoppelse. Mange mennesker som ikke får nok av kosttilskudd med blant annet magnesiumtabletter for å motvirke lave energinivåer fra magnesiummangel. Magnesium spiller en viktig rolle i over 300 forskjellige kjemiske prosesser i kroppen som gir oss grunnlaget for at vi kan opprettholde våre liv.

 Magnesium er vanligvis brukt for å behandle høyt blodtrykk, lav glukosetoleranse, preeklampsi, eklampsi, hjerteinfarkt, premenstruelt syndrom og symptomer på nevrale eksitasjon. Ved å sikre riktig mengde magnesium i blodsystemet kan du bekjempe depresjon og ADHD. Personer som lider av kroniske sykdommer som multippel sklerose, fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom ofte supplere sine medisiner med magnesium tilskudd for å redusere virkningen av magnesiummangel kan ha på kroppens generelle helse. Det er mye forskning på magnesium som har oppstått de siste årene. Magnesium er godt kjent som et avføringsmiddel og syrenøytraliserende egenskaper, men noen undersøkelser tyder også på at magnesium kan øke treningen effektivitet, for å hindre hørselstap, stoppe nyrestein, og redusere symptomer på søvnrelaterte problemer. Magnesiummangel fører vanligvis til merkbare helseeffekter. Magnesium kosttilskudd har vist seg å hjelpe til med problemer forbundet med halsbrann og uregelmessige tarmbevegelser. Det kan være viktig å vite at hovedårsaken til å legge til magnesiumtilskudd i det daglige kostholdet ditt og kosthold er for å unngå magnesiummangel. Dette er fordi bivirkningene kan være svært vanskelig i noen tilfeller.

 Hvilke fordeler kan magnesiumtilskudd gi?

 • Forskning har vist at magnesium kan produsere merkbare effekter ved å senke blodtrykket.
 • Små reduksjoner i symptomer på astma har blitt rapportert med magnesiumtilskudd.
 • Økninger i aerob treningskapasitet og intensitet har blitt merket.
 • Meget merkbare effekter på muskelnivåer har blitt observert ved bruk av magnesium.
 • Små reduksjoner i symptomer knyttet til migrene har blitt rapportert ved tillegg av magnesium.
 • Økninger i bein tetthet har blitt observert med magnesium kosttilskudd.
 • Folk som har dårlige søvnvaner, har sett forbedringer i mengden og kvaliteten på søvn etter et ekstra magnesiuminntak.

Magnesiummangel - Når trenger du magnesiumtabletter?

troettBieffekter i magnesium mangel kan være mange og forholde seg til alt fra kramper i beina under trening, bein i bein / krype i beina til forstoppelse. Mangel på magnesium kan være svært vanskelig å oppdage. Vanligvis fordi symptomene som er forbundet med magnesiummangel ikke bare er eksklusive for tilstanden selv, men kan tilskrives en rekke andre faktorer også. Dette kan gjøre det svært vanskelig å finne ut hva de potensielle årsakene er. Personer i fare for magnesiummangel generelt deler heller ikke noen vanlige profiler. Dette gjør problemet mye mer utbredt enn man kanskje tror. Personer med søvnproblemer, hodepine, brystsmerter, epilepsi, depresjon og kronisk utmattelsessyndrom er blant de mest sannsynlige for å ha magnesiummangel.

Hvis du stadig utfører handlinger eller løser problemer og samtidig ikke spiser riktig eller drikker nok vann, er du også utsatt for magnesiummangel. Personer som lider av mangel har ofte ingen tidligere sykdomshistorie eller en tilstand som vanligvis forlenger tiden som er gått før man sjekker saken nærmere for eksempel et helsesenter. Magnesiummangel kan påvirke deg på flere områder av livet ditt og helse som er avgjørende for dine viktigste daglige funksjoner, for eksempel produktivitet og energinivå. Hvis du er en idrettsutøver, bør du spesielt vurdere å kontrollere at du har riktig mengde magnesium i systemet ditt for å regulere kroppen din riktig for sport og arrangementer du deltar i.

Osteoporose av magnesiummangel

En folkesykdom som kan knyttes til magnesiummangel er osteoporose. Faktumet at landet som drikker mest melk i verden også har den høyeste frekvensen av osteoporose, teller for seg selv at melk ikke er noe som gir kroppen kalsiumet det trenger. Den nye svenske studien viser effekten av melk på osteoporose og tidlig dødelighet. Dette forvandler deretter laktosen som degraderer i den skadelige galaktosen.

At en forsker bak studien selv helt sluttet å drikke melk vises også. I studien melker "melken" alkalisk kalsium fra skjelettet; som virker som en buffer for å holde, spesielt blodet i kroppen, grunnleggende. Dette kan gjøre melk til fiende for skjelettet og ikke være så god som vi tidligere trodde. Vedlikehold av konstant alkalisk pH er viktig når biokjemiske prosesser som enzymer, gastrointestinal fordøyelse og trombocyt-koaguleringsfunksjon. Huden som er kroppens største organ absorbere magnesium spesielt lett, deretter i form av magnesiumolje.

Stress og magnesium mangel

Ved magnesiummangel påvirkes hjerte og blodårer av stress. Mer enn halvparten av magnesiumforsyningen i kroppen kan forsvinne når vi blir stresset. Dette øker belastningen på kroppen. Bruk magnesium i spray som en elastisk deodorant. Kroppen kan raskt transportere magnesium til hjertet og berørte fartøy. Et annet folks sykdom som kan knyttes til magnesiummangel er osteoporose

Magnesiumolje

magnesiumoljaMagnesiumolje har mange fordeler over andre typer magnesiumtilskudd. Det kan være lettere for kroppen å absorbere magnesium gjennom huden, siden det er vanskeligere å absorbere magnesium gjennom fordøyelse. Det har blitt oppdaget at magnesiumolje kan lindre smerter og ømme muskler, men reduserer også betennelse, hjelper hodebunnen til å opprettholde hår lenger og hjelpe kroppen til å "slappe av" for bedre søvnkvalitet.

Magnesiummangel kan være årsaken til mange forskjellige fysiske plager, som muskelsmerter og kramper i muskler. Det kan også forårsake psykiske problemer på grunn av søvnproblemer, nedsatt irritasjonsgrense, stress og vanskeligheter med å slappe av. Dette skyldes at det beroligende parasympatiske nervesystemet ikke funker fullt ut med magnesiummangel. At mange i samfunnet vårt, ca 80%, kan ha magnesiummangel er et stort problem. Magnesium mangel kommer av et fettfattig kosthold med høyfargede matvarer (hvetemel, sukker, halvfabrikata, etc.). Samtidig har matjordene våre blitt utarmet på magnesium og andre viktige mineraler på grunn av befruktning og overdreven belastning med for mange avlinger hvis de vokser på samme sted. Magnesiumolje er en jevn og effektiv måte å absorbere nok magnesium gjennom huden!

Magnesiumolje mot stress

Verdens mest vanlige plage er stress, en direkte konsekvens av magnesiummangel. Mangelen på magnesium gjør at kroppen ikke klarer å roe seg ned. Magnesiumolje er det perfekte hjelpemiddelet for stress, med et varmt og avslappende bad, kan også brukes som en god massasjeolje.

Magnesiumolje mot kalsiummangel

Det er skjoldbruskkjertelen som regulerer absorpsjonen av kalsium, vitamin D og fosfor. En lav verdi i kroppen øker absorpsjonskapasiteten og omvendt i et negativt tilbakemeldingssystem. Paradokset er at en magnesiummangel blokkerer kjertelen helt fra utsendende hormoner, mens økt kalsiuminntak fører til at kroppen ytterligere reduserer absorpsjonen av magnesium da det negative tilbakemeldingssystemet er i baklås. Jo mer kalsium tilsatt, jo mindre kroppen kan bruke i magnesiummangel!

At kalsiummangel bare kan behandles med et ekstra kalsiumtilskudd, er derfor helt misvisende. Her er magnesiumolje et godt hjelpemiddel.

Les mer: Hvorfor skal man ta kalsiumtabletter?

Magnesiumdose - Hvor mye magnesiumtilskudd bør du ta?

Alle har et bredt spekter av behov, og det er egentlig bare en måte å finne ut nøyaktig hvilken dose magnesium som er riktig for deg. Dette er fordi vi spiser forskjellige matvarer som inneholder forskjellige mengder magnesium. Videre trenger en større person mer enn for eksempel et nyfødt barn. Med andre ord er behovet for dag betydelig forskjellig. Den beste måten å starte på, er å prøve forskjellige doser og typer magnesium, slik at du kan finne ut hva som passer best for deg.

Det er forskjellige retningslinjer for riktig dosering av magnesium, avhengig av hvem du snakker med. Så, vi vil begynne med å følge noen konservative retningslinjer for å bestemme hvor stor din dose med magnesium skal være. Anbefalt daglig inntak, eller RDI, for magnesium i Sverige er ifølge den svenske matstyrelsen:

 • 400 mg per dag for menn
 • 300 mg per dag for kvinner

RDI er designet for å være det laveste beløpet for å unngå klare symptomer på mangel, men ikke nødvendigvis det optimale for dine individuelle behov. Noen forskere mener at disse vil være for lave som startdose for å korrigere et større underskudd. Det er da bedre å gå opp til rundt 600 mg per dag. Selv om du vil få en del av dette fra dietten, trenger du fortsatt å ta mye av denne dosen fra magnesiumtilskudd i begynnelsen. Fordi om du har et helseproblem på grunn av mangel på magnesium, har du åpenbart ikke fått det gjennom det du spiser.

Til slutt er anbefalt dose for magnesiumtilskudd 200-400 mg hvis du ikke føler noen direkte bivirkninger, men vil sørge for at du får nok. Dette kan være fordi du har begynt styrketrening og mer. Magnesium bør tas daglig med et måltid. Magnesium kosttilskudd kommer i mange forskjellige former som kan brukes til komplementære formål. Den vanligste er magnesium tabletter. Du kan også velge å supplere med "magnesium citrate" for eventuelle problemer som kan ha vært forårsaket av magnesium mangel.

Magnesium best i test

Det er flere kosttilskudd og andre helsekostbutikker som selger magnesiumtabletter og andre kosttilskudd. Det beste er å bla øverst på denne siden og ta en titt på våre favoritter som vi selv bruker. Disse er valgt ut fra hvor mye verdi du får for pengene, og at både merkevarer og produktkvalitet er høye.

Prisen varierer fra kosttilskudd til kosttilskudd, men er vanligvis ganske billig sammenlignet med andre kosttilskudd. Det er også mulig å kjøpe flytende magnesium. Disse produktene er vanligvis i de samme butikkene som selger andre magnesiumtilskudd. Vi tror at det beste magnesiumtilskuddet kanskje ikke nødvendigvis er det dyreste produktet. Prisen kan noen ganger bare være dyrere på grunn av merket. Dette betyr imidlertid ikke at de dyre merkevarens produkter er bedre enn det billigere alternativet. Det er derfor viktig å lese innholdet i produktene før du fullfører kjøpet.

Sist redigert 7 september 2023
Rangere denne artikkelen
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
Betyg
35 Stemmer, Gjennomsnitt: 4 / 5